Topplista resor: Dem bästa resorna i världen

För flera tusen år sedan var vi människor nomader. Att resa var något vi gjorde dagligen. Nu har vi istället blivit bofasta och det blir helt enkelt inte lika mycket resor. Men mår vi verkligen bra av det? Ibland måste man helt enkelt komma iväg på något och idag har vi skrivit en topplista om just detta.

1: Resor till Norge

Detta låter kanske inte särskilt spännande men det är faktiskt häftigare än vad många tror. Gillar du friluftsliv och natur är Norge definitivt ett resmål som är värt din tid. Resor till Norge har alltid varit populära bland friluftsmänniskor och andra för den delen. Nu är det dags för dig också att upptäcka vår fina granne med en resa dit.

2: Resor till Danmark

Om du inte riktigt gillar naturen lika mycket kan en resa till Danmark vara det perfekta valet. Speciellt om du gillar städer, då är Köpenhamn perfekt för dig. Denna stad har blivit utnämnd till en av dem bästa destinationerna på flera olika resesajter och det är lätta att förstå varför. Resor hit är också billiga, SJ kör till tåg hela vägen från Stockholm ner till Köpenhamn.

3: Resor till Österrike

Om Norge är lite för tamt för dig kan du alltid ta en resa till Österrike. När du står på toppen av en alp kommer du verkligen att inse hur lite du egentligen är. Reser du hit på vintern kommer du få lite av världens bästa skidåkning, kommer du på sommaren kan istället vandra om kring i alperna. Resor till Österrike är något fantastiskt och väldigt få människor ångrar att dem åkte dit.

4: Resor till Thailand

Nu jobbar vi oss bort lite från norden och Europa, vår resa går istället till Asien. Thailand har alltid varit ett uppskattat resmål av oss svenskar och det är inte svårt att se anledningarna. Att en kall novembermorgon gå ombord på ett plan och landa i trettigradig värme, finns det något bättre än det? Frågar du mig så är svaret nej. En resa till Thailand är något som du inte kommer att ångra, landet är helt enkelt fantastiskt.

5: Resor till Nya Zeeland

Vill du ut på en riktigt lång resa så är resor till Nya Zeeland något att rekommendera. Det passar inte alla men dem som faktiskt tar sig hit möts av ett fantastiskt land med vad många skulle säga är jordens finaste natur. En roadtrip från Sydön till Nordön är något som du aldrig kommer att glömma oavsett hur gammal du blir.

We Travel, Not to escape life, but for life not to Escape us

Om ni undrar varför inte Sverige finns med på denna lista beror det på att vi redan har en topplista dedikerad till resor inom Sverige. Är det en resa på hemmaplan som ni är ute efter hittar ni topplistan här.