Sundsvall Open Trot – En av Sveriges största travtävlingar

Sundsvall Open Trot är en av de mest prestigefyllda travtävlingarna i Sverige och lockar årligen till sig många av de bästa hästarna och kuskarna från Sverige och andra länder. Tävlingen startades 1988 och har sedan dess blivit en återkommande tävling varje år på Bergsåkers travbana i Sundsvall.

Även internationella hästar

Loppet körs över distansen 2140 meter med autostart och har en total prissumma på flera miljoner kronor. Sundsvall Open Trot är öppen för både svenskfödda och utländska hästar, vilket gör det till en spännande tävling med många olika deltagare och möjligheter. Under tävlingens gång finns det flera olika lopp och klasser som hästarna kan delta i, beroende på deras tidigare prestationer och förmågor. En av de mest prestigefyllda loppen är Stayerloppet för de hästar som klarar av att springa längre sträckor.

Förutom att det är en tävling av hög kvalitet är Sundsvall Open Trot också en viktig händelse för trav som sport i Sverige. Tävlingen lockar nämligen till sig många åskådare från hela Sverige, vilket gör det till en festlig och social tillställning. För att följa loppen och hästarna under Sundsvall Open Trot finns det möjlighet att ta del av resultaten på nätet, här finns travresultat och startlistor travresultat. På Sundsvallstravets hemsida finns även all information man behöver för att kunna följa tävlingen på ett lätt och smidigt sätt.

En historisk mötesplats

När det hålls stora travtävlingar i Sverige är det inte bara en tävling för hästarna och kuskarna, utan även för alla som älskar travsporten och spänningen den innebär. Det är en händelse som du inte vill missa och som verkligen visar upp vad travsporten i Sverige har att erbjuda. Bergsåker är en anrik och välkänd travbana som har funnits sedan 1920-talet och byggdes för att skapa en mötesplats för hästintresserade i regionen. Under 1930- och 40-talen hölls flera stora travlopp på banan, bland annat Sundsvallspokalen som är en av de äldsta travloppen i Sverige. Under 1950- och 60-talen var banan en viktig mötesplats för ungdomar och en populär plats för både idrott och sociala aktiviteter.

Banan har genom åren genomgått flera moderniseringar och förbättringar för att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt för såväl hästar som åskådare. Idag är Bergsåker en tidsenlig och välutrustad travbana som fortfarande ses som en av de viktigaste platserna för travsporten i Sverige. Banan har även varit en viktig arbetsplats för många personer genom åren, med många hästskötare, kuskar och andra anställda som har arbetat på banan.

Att spela på trav

På bettingsidor som erbjuder spel på hästlopp kan du hitta information om startlistor, odds och andra relevanta uppgifter om loppet. Sundsvall Open Trot är en av de mest eftertraktade travtävlingarna i Sverige, och vanligtvis spelar många på hästarna som deltar i loppet.

Innan du lägger en satsning är det viktigt att göra en grundlig analys av hästarna och deras prestationer, för att på så sätt öka chanserna att vinna. Det kan vara en god idé att läsa på om hästarnas historik, tränare och kusk, samt ta hänsyn till faktorer som väder, banunderlag och andra förhållanden som kan påverka loppet.