Guide till Dota 2 betting

Dota 2 är ett Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-spel av Valve Corporation. Spelet är kostnadsfritt att spela på Steam och är plattformens mest spelade spel som lockar till sig miljontals spelare varje dag. Sensationen från Valve har blivit en av de största eSporterna på global nivå vilket även betyder att det finns gott om Dota 2-bettingalternativ hos de bästa spelbolagen.

Nyfiken på att lära dig mer om Dota 2-betting? Då är den här guiden allt du behöver för att komma i gång.

Dota 2

Dota 2 är som sagt ett Multiplayer Online Battle Arena-spel, mer allmänt känt som MOBA. MOBA är en kombination av rollspel och realtidsstrategispel.

Varje match av Dota 2 består av tio spelare som möts på en 5-mot-5 karta med tre banor, djungler och två baser som kontrolleras av varje lag. Från varje bas skickas det ut små stridsenheter som rör sig längs de tre banorna som förbinder baserna, och attackerar spelare och torn som kontrolleras av motståndarlaget. Torn, i Dota 2, är strukturer som är strategiskt placerade längs de tre banorna. Första laget som förintar det andra lagets bas vinner.

Spelare i Dota 2 kontrollerar så kallade ”hjältar”. Det finns över 100 olika hjältar att välja mellan, var och en med unika förmågor. Dessa hjältar förbättras hela tiden genom att eliminera enheter och andra spelare, men de tjänar även resurser som kan användas för att köpa föremål som förbättrar deras förmågor.

Oddsalternativ för Dota 2

Dota 2 är ett fascinerande spel med många hjältar att välja mellan och ett stort antal kartor att spela på. Som ett resultat av dess mångsidighet finns det många möjligheter för den som önskar att betta på spelet. Du kan börja med enklare bets, som att satsa på matchvinnaren. Sedan kan du gå vidare till mer komplexa bets som kräver mer kunskap från din sida för att kunna göra exakta förutsägelser. Låt oss ta reda på vilka oddsalternativ som är vanligast för Dota 2:

Matchvinnare

Den vanligaste (och enklaste) bettingmarknaden för Dota 2 är att satsa på vinnaren av en specifik match. Storleken på utbetalningar varierar beroende på lag, match och turnering samt naturligtvis spelbolagen som bestämmer oddsen.

Över/under

Spelbolag brukar erbjuda odds på över/under deras fastställda resultat innan en match eller en turnering. Det kan till exempel vara att spelbolaget säger att det kommer att spelas 2.5 kartor under en match, varav du som better då väljer om du tror att det kommer spelas fler eller färre kartor.

Turneringsvinnare

Denna typ av satsning ger bettern möjlighet att förutsäga resultatet av en Dota 2-turnering innan turneringen ens börjat. Det betyder alltså att man bettar på det lag man tror kammar hem hela vinsten under en Dota 2-turnering.

”Prop”-bets

Prop-bets kännetecknar olika detaljer i spelet som man kan betta på. Det kan till exempel vara att man bettar på vilken spelare som förintar flest motståndare under en match, vilket lag som klarar första kartan och så vidare. Om man är tillräckligt insatt i Dota 2 och lagen under en viss match eller en hel turnering kan detta oddsalternativ vara en lukrativ möjlighet.

Så blir du bättre på Dota 2 och eSports betting

För att bli bra på eSports betting och inte minst på Dota 2-betting krävs det att du anammar rätt strategier. Men vart ska man börja för att finslipa sina spelkunskaper och därmed sina bettingfärdigheter? Du kan börja med att ta del av våra speltips nedan.

Sätt dig in i lagen och deras statistik

Professionella spelare och lag spelar stor roll för din nya bettingkarriär. Om du inte vet vem eller vilka du ska satsa på och när, ja då kommer du troligen aldrig gissa rätt. Om du inte verkligen har turen på din sida vill säga.

Därför rekommenderar vi att du kikar på lagen och deras statistik inför en match och/eller turnering. Lagformen är en avgörande del av Dota-matcher, och därmed krävs det att du märker av de olika lagens spelform för att förbättra dina eSports färdigheter.

Blanda inte in dina känslor

Det är oerhört viktigt att du har ett klart sinne när du bettar. Om du är överväldigad av känslor kommer dina egna åsikter ta över. Visst finns det inget bättre än att se sin favoritspelare eller sitt favoritlag vinna, men när det gäller eSports betting handlar det om att vinna. Med ett lugnt sinnestillstånd kommer du kunna fatta mycket bättre beslut, något som är viktigt för din Dota-bettingstrategi.

Välj ett bra spelbolag

Att välja rätt spelbolag för dig och dina behov är avgörande när du vill betta på Dota 2.

Vad som är rätt spelbolag varierar naturligtvis på vem man frågar. Några föredrar ett spelbolag med fokus på gränssnitt varav andra prioriterar en med ett massivt spelutbud. Här gäller det att lyssna på dig själv och välja ett spelbolag som uppfyller de krav du ställer för att utveckla dina bettingkunskaper. Viktigast av allt är trots allt att spelbolaget är licensierat.

För protokoll över ditt spelande

För att förbättra ditt spelande över tid är det viktigt att du håller koll på dina vinster respektive förluster. Det bästa, och enklaste, sättet att göra detta på är genom att föra ett protokoll över ditt spelande. Du kan med fördel skriva ner varje vinst och varje förlust då står inför, och då även skriva vilken match som spelats samt några nyckelfaktorer som avgjort matchen.

Med hjälp av ett protokoll över ditt spelande kan du se tillbaka och minimera risken för att göra om dina misstag igen. Du kommer då naturligtvis också se vad det är du gör korrekt när du spelar och därmed (förhoppningsvis) fortsätta i samma spår.

Så bettar du på Dota 2

Sugen på att börja betta på Dota 2 nu när du är väl införstådd med grunderna? Följ då bara våra tre steg här nedan.

  1. Hitta ett spelbolag som uppfyller dina krav.
  2. Leta reda på avsnittet för eSportbetting och välj sedan det bettingalternativ du vill satsa på.
  3. Gör en insättning och registrera dig i samband med detta
  4. Placera din första bet och håll tummarna för att du förutsagt rätt resultat!