Topp 3 online casino trender 2021

Asiatiskt handikapp är en form av fotbollsbetting som är väldigt populär i Asien, därav namnet. Asiatiskt handikapp är perfekt för fotbollsbetters som letar efter alternativ till den mer traditionella bettingmarknaden, som 1X2. Men vad är asiatiskt handikapp inom fotbollsbetting och hur fungerar det? 

Vad är asiatiskt handikapp?

Som tidigare nämnt härstammar denna bettingmarknad från Asien och har sedan dess varit det vanligaste sättet att betta på fotboll i öst. Intresset för asiatiskt handikapp har vuxit sig större bara de senaste åren i Europa och Sverige, och därför finns detta alternativ idag hos många spelbolag.

Asiatiskt handikapp är en form av betting på fotboll där oddsen sätts baserat på att ett lag får ett ”försprång” med tilldelningen av mål eller halva mål innan matchen börjar. Även kvartsmål kan inkluderas.

Asiatiska handikapp eliminerar sålunda alternativet för oavgjort och lämnar endast två möjliga utfall där odds ges. Detta gör att båda lag får en lika stor chans att vinna, och därmed blir oddsen troligt väldigt lika.

Varför spela på asiatiskt handikapp?

Innan vi börjar gå igenom olika asiatiska handikapp vill vi betona faktumet att asiatiskt handikapp är en avancerad speltyp. Är du inte redan insatt i grundläggande bettingstrategier rekommenderar vi att du sätter dig in i dessa först och sedan återkommer till denna guide.

Asiatiskt handikapp används som sagt inom sporter för att jämna ut den obalans som två lag som möter varandra kan utgöra. Asiatiskt handikapp jämnar alltså ut oddsen för båda lagen mot jämna spel, så vinstsannolikheten för bägge spel är närmare 50%. Detta görs genom att ställa ett handikapp på ett lag som vinner eller förlorar genom att ”lägga till” eller ”subtrahera från” deras slutgiltliga mål. Den stora skillnaden är att du kan vinna tillbaka din insats om ett lag inte överstiger eller faller under ens markering för handikapp.

En av de främsta anledningarna till att betters väljer att satsa på fotboll med asiatiska handikapp är att deras insats lättare täcks. Detta beror på att oavgjort är ett vanligt förekommande resultat, vilket innebär att det finns tre möjliga resultat i en match. Asiatiskt handikapp tar bort en av dem.

Olika asiatiska handikapp

Man delar vanligen upp asiatiska handikapp i olika underkategorier. Låt oss se på dem nedan:

0-handikapp

Med detta handikapp startar bägge lag matchen på 0 och därför kallar man handikappet för 0-handikapp. Det benämns i formeln 0:0 och innebär att betters spelar på det lag de tror har högst chans att vinna. Om matchen slutar i oavgjort får bettern tillbaka sin insats.

1-handikapp

Det vanligaste handikappet inom asiatiskt handikapp är 1-handikappet. Här får ett av lagen ett måls fördel. Bettar man +1 för att ett visst lag vinner i en turnering och gissar rätt vinner man. Man vinner även om matchen slutar oavgjort.

0.5-handikapp

Detta handikapp kallas ibland även för ”half-ball”. Det innebär att man plussar på ett halvt mål till sitt valda lags slutgiltiga resultat och jämför det med motståndarlaget.

0.25-handikapp

Med detta handikapp medförs en uppdelning. Om ett lag som Tottenhamn är en underdog i en match där de möter Chelsea, så kan de få en kvarts övertag. Skulle du då betta på Tottenham så går halva ens insats på dem + 0.25-handikappet, men den andra går till 0-handikappet. Om Tottenham vinner matchen får man båda delarna av bettet. Varav man vid ett eventuellt oavgjort vinner en kvarts del av sitt handikapp samt får tillbaka sin insats för 0-handikappet.

0.75-handikapp

För att göra det ännu mer komplext kan man spela med handikappet 0.75 också. Det påminner om ovanstående handikapp, men istället delas ens insats mellan 0.5 och 1.

Fördelar med asiatiskt handikapp

Den främsta fördelen med asiatiska handikapp är att eliminering av X, det vill säga oavgjort, ökar vinstchanserna.

När det används i en ackumulator finns det även färre möjliga utfall, vilket i sin tur ytterligare ökar vinstchansen.

Beroende på vilket asiatiskt handikapp man bestämmer sig för att använda sig av kan man fortfarande vinna om laget man satsar på förlorar matchen.

Nackdelar

Det som kanske avskräcker flest från att använda sig av asiatiska handikapp är att de är svåra att förstå i början. Men så fort man lärt sig grunderna och förstår hur de fungerar i fotboll är de betydligt enklare att använda sig av.

Fasta odds ger bättre odds för underdogs jämfört med asiatiska handikapp.

Oddsbonusar med asiatiskt handikapp

Fotbollsbetting med asiatiskt handikapp skiljer sig inte åt drastiskt gentemot andra spelmarknader, utöver sättet att betta på såklart. Precis som med andra spelformer kan du hitta oddsbonusar på spelbolag som erbjuder asiatiskt handikapp. Oddsbonusar är förmånliga erbjudanden från spelbolag som du kan använda för att ha mer pengar att spela med. Hur dessa oddsbonusar ser ut skiljer sig från bettingsida till bettingsida. Så se till att hitta den som är mest lukrativ.

Redo att börja spela med asiatiskt handikapp?

Som vi tidigare berört är betting med asiatiska handikapp inte för nybörjarbettern. Men mer anpassat till den som redan har en del erfarenheter om betting och odds. Om du känner att du är väl påläst och redo är det dock bara att komma i gång!

Leta reda på ett spelbolag med spelmarknaden

Första steget är att leta reda på en bookmaker/spelbolag som erbjuder betting på fotboll med asiatiskt handikapp. Eftersom asiatiskt handikapp blivit en väldigt populär spelmarknad här i Sverige finns det idag gott om svenska och licensierade spelbolag som erbjuder det.

Lägg anspråk på en oddsbonus

Vi förespråkar alltid att man väljer ett spelbolag som erbjuder en oddsbonus eftersom dessa ger en mer peng att betta för. Lägga anspråk på oddsbonusen gör du i samband med din registrering och får därefter exempelvis en insättningsbonus med vilken du kanske får 100 kronor extra att betta för!

Legitimera dig med BankID

I samband med att du lägger händerna på en oddsbonus och därmed gör en insättning kommer du behöva verifiera denna insättning med BankID. Med bara några små knapptryck har du ett ”spelkonto” med dina insatta pengar och eventuella bonuspengar som du kan betta för.

Placera dina bets med asiatiskt handikapp

Nu är du färdig och kan välja ett visst belopp att spela för på en viss fotbollsmatch med asiatiskt handikapp!