Topp 5 aktiviteter att ägna sin lediga tid åt i höst

Hösten är här och det är en tid som skriker efter att göda sina intressen. Det är lätt att bara fastna framför en serie på kvällarna. Och det är ingenting fel med det, det finns massvis av fantastiska serier att titta på. Men det kan också vara kul att som omväxling faktiskt aktivt ägna sig åt någonting man får någonting annat ut av. Så här kommer några tips på aktiviteter man kan gå upp i, i höst.

1.    En fritidsaktivitet ute i naturen

Ingenting är så vackert som skogen på hösten, och dessutom finns det väldigt mycket att se och göra i skogen under hösten. Plocka svamp, cykla, jogga, promenera, fika eller fiska är bara några av de saker man kan ägna sig åt i skogen.

Så packa en ryggsäck och åk ut till närmsta skogsområde. Inte nog med att det finns mycket att göra så ger det både frisk luft och lugn i själen att vara ute i naturen.

2.    Se på sport med vänner

Vare sig det är på plats på arenan eller på en skärm så är det alltid lika trevligt att samla sina vänner och titta på en sport som ni har ett gemensamt intresse i. Är det fotboll man är intresserad av kan det exempelvis vara fantastiskt roligt att skapa en tradition att varje lördag kolla på matchen hemma hos någon av dina vänner.

För extra spänning kan man följa med i oddsjämförelse inför matchen och vara uppdaterad kring hur de olika lagen ligger till enligt oddsen.

3.    Skapa eller gå med i en bokklubb

Hösten är läsningens tid. Men ibland kan det vara svårt att motivera sig själv till att läsa eller det rent av bortprioriteras eftersom det alltid finns någonting annat att göra. Men kommer man väl in i en bra läsrytm och slukas in i en bra bok som är det få saker som går upp mot just det.

För att få lite hjälp på traven att faktiskt ta dig igenom böckerna i höst så rekommenderar vi att gå med i eller skapa din egen bokklubb. En bokklubb behöver inte vara något pretentiöst utan kan vara helt prestigelöst och enbart handla om att trigga varandra till att få läst någonting tillsammans.

4.    Starta en kontinuerlig aktivitet där du skapar med händerna

Många av oss har jobb där vi sitter mycket framför en skärm och jobbar. Går vi sedan hem och sätter oss och kollar på en serie för att det är det enda vi orkar efter jobbet så fortsätter vi bara att stirra in i en skärm. Vill man bryta det mönstret kan man börja med en aktivitet där man skapar någonting med händerna. Det kan antingen vara att gå en keramikkurs.

Eller så kan man helt enkelt börja gå mer upp i matlagningen hemma. Planera middagarna och låta tillberedningen av dessa ta tid och energi. Att laga middag behöver inte vara något man enbart gör för att man måste äta, det kan också vara en rolig och avslappnande aktivitet.