De bästa streamingtjänsterna just nu

Har du också tröttnat på det innehåll som finns på Netflix och HBO? Kanske har du redan sett allting som finns att se, eller letar helt enkelt efter något nytt nu. Som tur är finns det gott om streamingsites att välja mellan, man ska bara veta vilka som är värda tiden och pengarna.

Det är just på grund av ovan nämnda faktorer som vi gjort en topplista över de bästa streamingtjänsterna just nu. En topplista som inte inkluderar Netflix eller HBO som du säkerligen redan utforskat innehållet på. En topplista som tar hänsyn till alla de viktiga elementen gällande en bra streamingsite.

Svenska streamingsites

Låt oss börja med att kika på de svenska streaming sites som finns att välja mellan, där vi rankar de bästa först.

1.     Viaplay

Viaplay är en svensk streamingtjänst från Nordic Entertainment Group. De erbjuder ett brett utbud av TV-serier, sport och film. Vill man se på Viaplay krävs det ett abonnemang som ska betalas månatligen, men med detta abonnemang kan man streama obegränsat med innehåll via sin dator, smartphone, surfplatta, spelkonsol eller Smart-TV.

2.     SVT Play

SVT Play ägs av Sveriges Television och är en kostnadsfri streamingtjänst med tv-kanaler, tv-program och ibland även några filmer som finns att se under en begränsad tid. SVT Plays utbud är något begränsat gentemot andra streaming sites, men det är helt gratis att använda sig av och kräver inte ett konto.

3.     C More Play

En tredje streamingtjänst riktad till svenskar är C More Play, en tjänst som erbjuder filmer, TV-serier och sport. Populärast är väl C More ändå för sitt utbud av sport, vilket är den främsta anledningen till att vi listar just denna streamingtjänst.

Utländska streamingsites

Nu när vi gått igenom de topp tre bästa svenska streamingtjänsterna kan vi gå vidare till de topp tre bästa utländska streamingtjänsterna just nu.

1.     Disney Plus

En relativt ny streamingtjänst är Disney Plus som erbjuder ett stort antal filmer och serier, från Marvel till Star Wars och The Simpsons. Innehållet är tillgängligt i 4K-upplösning med HDR-färg och är en väldigt billig streamingtjänst gentemot ett par andra. Ett måste för Disneyfansen med andra ord som vill streama originalinnehåll från Disney innan de visas på bio eller släpps till allmänheten.

2.     Hulu

En annan, utländsk streamingtjänst som för tillfället endast erbjuds till kunder i USA och Japan är Hulu. Den här tjänsten ger tillgång till de flesta större tv-programmen och tillåter prenumeranter få tillgång till en series aktuella säsong. Dessutom har de några originalprogram som endast går att se från Hulu. För att teckna ett abonnemang på Hulu krävs det som svensk att man kopplar upp sig på en VPN-tjänst.

3.     Amazon Prime Video

Precis som Netflix erbjuder Amazons streamingtjänst Amazon Prime Video ett rikt utbud av filmer, tv och originalprogram. Tack vare ett avtal med Viacom, som äger Comedy Central, MTV och Nickelodeon, har Amazon Prime utan tvekan det bästa utbudet av komedi och barnprogram. Amazon har dessutom en hel del bra erbjudanden för den som vill teckna ett abonnemang på deras streamingtjänst.