Topp 4 bästa kortspelen för två personer

Att spela kort är oftast något som är roligt att göra många, men ibland är man ju bara två personer. Misströsta inte, vi listar de fem roligaste kortspelen att spela när man bara är två personer.

1.    Stress

Det finns otroligt många klassiska kortspel som vi är många som spelat sedan barnsben och stress är ett av dem. I stress så delar man ut halva kortleken till vardera spelare. Båda spelarna lägger ut 4 kort framför sig öppet. När det är gjort ska varje spelare lägga ett kort i mitten av spelplanen, så att korten ligger bredvid varandra. När man lagt dessa kort så är spelet i full gång, och då ska man bli av med sina kort så fort som möjligt genom att bygga stegar med de fyra korten som man lägger på bordet. När båda högarna på bordet har samma valör så är det stress, då ska man skrika stress så fort som möjligt. Den som skriker sist får ta upp högarna på bordet.

2.    Vändtia

Ännu ett klassiskt spel som de allra flesta spelat väldigt många gånger. Det går ut på att alla spelare får tre hemliga kort och tre öppna kort på spelplanen. Sedan tilldelas varje spelare tre kort var. Då kan man byta så att man har taktiskt bra kort på sina öppna kort på spelplanen. Därefter börjar den spelare som har lägst kort. Man kan enbart lägga högre än det som ligger på plan. Kan man inte lägga kan man ta ett chanskort ur spelhögen, blir det högre än de kort som ligger får man spela det, annars ska man ta upp korten som ligger på bordet. Det gäller att bli av med alla sina kort först.

3.    UNO

Ett spel som man behöver en specifik kortlek för att spela men som är väldigt uppskattat av både barn och vuxna. Även UNO går ut på att man ska bli av med alla sina kort. Olika kort i UNO har olika betydelse oh när man lägger dessa specialkort så får det olika betydelser för spelets gång. Annars så fungerar spelet så att man placerar alla kort i mitten av spelplanen, tar ett kort från den högen och lägger synligt. Den spelaren som börjar kan då antigen lägga ett kort i samma valör eller färg eller ett specialkort. Nästa spelare kan lägga i samma valör eller färg som den tidigare spelaren gjort.

4.    Finns i sjön

Här pratar vi ett verkligen enkelt kortspel som alla kan vara med på och som fungerar även om man bara är två spelare. Varje spelare får 4 kort var. Man lägger ut hela resten av kortleken med baksidan uppåt, så att man inte ser vad som finns i dessa kort. När det är en spelares tur så ska man be om ett kort av den andra spelaren. Man får enbart be om kort när man själv har samma valör på handen. Om den spelaren har korten måste den ge ifrån sig det. Annars får spelaren säga finns i sjön. Det gäller att samla så många kompletta valör grupper som möjligt.