Topp 3 serier på Netflix

Vänner (Friends)

Serien som vi alla känner till och har sett flera gånger men som är så bra. En historia om sex vänner som alla bor i New York i USA. De olika karaktärerna spelas av Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Matthew Perry och Courteney Cox. Alla skådespelare är otroligt snygga och de passar alla in i sina karaktärer på ett utmärk sätt. Ofta träffas vännerna på ett närliggande kafé för att diskutera vardagens problem som rör allt från att vara ung, singel och boende i New York till hur man gör den bästa desserten till sin dejt.

Alldagliga vardagsproblem får roliga tvister och vänds ofta upp och ner på ett underbart krångligt sätt. En serie där avsnitten ofta inte hänger ihop vilket gör att man bara kan hoppa in i serien när som helst, och inte behöver följa varje säsong till punkt och pricka, eftersom handlingen i varje avsnitt är unik. En rolig serie som är lätt att kolla på och leder till många skratt. Har du inte kollat på Vänner bör du göra det!

Homeland

En riktigt spännande serie som bygger på ett kriminaldrama, som utspelar sig på olika händelserika sätt. Serien tar en med till olika platser runt om i världen. I första säsongen återvänder en amerikansk soldat hem till USA, efter att ha kämpat i mellanöstern. Man följer hans kamp för att komma tillbaka till en vardag och även hur svårt det kan vara att försöka leva ett normalt liv, efter att ha varit med om en så otrolig händelse. Detta är en serie som man verkligen blir fångad av att titta på. En av medarbetarna som man följer i serien, arbetar på CIA och analyserar olika brott.

Hon slåss själv med olika problem som gör att handlingen många gånger tar oväntade vändningar. En serie som fokuserar på ett högaktuellt ämne terrorismen. I en av seriens andra säsongen utspelar sig handlingen i Tyskland och tar skakande vändningar. Handlingen gör att man rycks med på ett spektakulärt sätt. Otroligt spännande och fångade serie, som man bara inte får missa för allt i världen. De skådespelare som är med i serien är bland annat Claire Danes, Damian Lewis och Mandy Patinkin. Skådespelarna i serien spelar fantastiskt och man blir minst lika meddragen i serien av deras genuina skådespel, som av själva handlingen i serien.

Miss Fisher’s Murder Mysteries

Denna eleganta och fantastiska serie kommer från Australien. Historien utspelar sig i början av nittonhundratalet i den australiensiska staden Melbourne. Huvudpersonen i serien är Phryne Fisher som föreställer en mycket rik dam, som återvänt till Australien från Europa. Och hon spelas av Essie Davis, som gör rollen på ett mycket bra inlevelsefullt och bra sätt. Även om det rör sig om en mycket välbärgad överklassdam så kommer hon själv ifrån lite sämre levnadsförhållande. Vilket utspelar sig som en kamp mellan det fattiga och rika genom serien.  De fina bilderna, färgerna eller den vackra australiensiska accenten är alla nästan lika slående och fängslande. 

Detta är en spännande och uppskattad serie som ger inblick i förra århundradets finaste kretsar, men också hur det alldagliga livet var på den tiden. En serie som ger ett historiskt perspektiv på ett dramatiskt och exklusivt sätt.