Topp 3 filmer på Netflix

1. Monster in love med Jennifer Lopez och Jane Fonda

En extremt rolig komedi. Handlingen utspelar sig i USA. Jennifer Lopez spelar en allt i allo tjej som lever av att jobba med hur många jobb som helst. På det ena jobbet är att hon en hundpassare och går ut med en massa hundar åt folk. Nästa jobb arbetar hon som receptionist hos en läkare och tar emot patienter. Samtidigt är hon egentligen konstnär och vill måla tavlor. Jobben har hon för att få livet till att gå runt ekonomiskt. En dag när hon är ute och går med alla hundarna på stranden ser hon en kille som joggar förbi henne.

Killen fångar hennes uppmärksamhet och hon blir distraherad. Efter ett olyckligt trassel med ett av hundarnas koppel får de båda kontakt. Det är kärlek vid första ögonkastet. Några dagar senare arbetar tjejen, som spelas av Jennifer Lopez, med att servera drinkar på en tillställning där killen befinner sig. De båda möts igen och det är nu kärleken tar fatt på allvar. En rolig och charmig komedi som garanterat får dig att skratta. Hela filmen tar en komisk vändning när tjejen plötsligt ska träffa sin blivande svärmor. Ett möte som kanske inte uppskattas ömsesidigt av båda parter.

2. Välkommen Mrs. Doubtfire som spelas av Sally Field och Robin Williams

En familjekomedi som handlar om en ganska vanlig amerikansk familj i en större stad i USA. En mamma, en pappa och två barn bor i ett fint hus och allt ser bra ut utifrån. Men äktenskapet mellan mamman och pappan blir allt mer knackigt och de väljer att skilja sig. Pappan som spelas av Robin Williams arbetar i filmen som en röstartist och pratar in röster åt tecknade figurer.

När mamman och pappan väljer att skilja sig kommer paret till en domstol som beslutar att mamman får vårdnaden över barnen. I ett desperat försök av pappa, för att få lov att träffa sina barn oftare, klär han ut sig till ett hembiträde och söker jobb hos familjen. Vi följer vardagen med Mrs. Doubtfire som är barnens pappa utklädd till hembiträde. När hon tar hand om hushållet, barnen och stöttar mamman efter den tråkiga skilsmässan. En välgjord film som får hela familjen i skratt.

3. Volver med Penélope Cruz

En underbar och djup film producerad av Pedro Almodovar, när han är som bäst. Filmen drar dig med på en underbar resa genom det spanska familjehemmet på den spanska landsbygden. Hemligheter inom familjen avslöjas och det får oanade konsekvenser. Och för inte minst till oanade handlingar av diverse familjemedlemmar. Almodovars filmer utspelar sig alltid i Spanien och han använder alltid samma skådespelare i alla sina filmer.

I filmen ser man Penelope Cruz spela en roll som förmodligen ingen annan hade kunnat göra lika bra som henne. En underbar kombination av en skådespelares passion och en roll som passar hennes utseende på pricken. Djupa relationer, normer och traditioner vänds upp och ner i filmen och man blir hela tiden överraskad av filmens dramatiska vändningar. En spännande och uppslukande drama.