De fem bästa resemålen i Sverige

Vem säger att man måste åka utomlands på semester? Här i Sverige har vi faktiskt flera trevliga resemål att utforska under semestern. Kanske blir det en resa på hemmaplan med barnen nu på höstlovet?

1. Kolmården:

Kolmården utanför Norrköping har verkligen något för alla. Här kan både barn och vuxna ha några riktigt trevliga dagar fyllda med djur och äventyr. För dem lite mer äventyrslystna finns här också europas bästa berg och dalbana, Wildfire! Sedan på kvällen kan ni varva ner lite på Kolmårdens fina hotell som ligger precis vid parken.

2. Gotland:

Ni behöver inte åka långt för att det ska kännas som att ni är utomlands. Gotland samlar allt fina från en utlandsresa fast på hemmaplan. Här kan ni gå runt och kolla på mysiga Visby och till kvällen så finns här flera trevliga resturanger att sitta ner på och vila ut efter en dag av upplevelser.

3. Liseberg:

Detta är utan tvekan Sveriges bästa nöjespark och det är nästan garanterat att barnen kommer att älska det. Här finns det fullt med attraktioner som passar både dem små och lite äldre. Åker ni hit rätt datum kan ni också få uppleva Lisebergs Hallowen firande, detta vill ni verkligen inte missa.

4. Göteborg:

När ni ändå är på Liseberg, varför inte ta en dag extra för att kolla in Göteborg lite? Denna stad har massor att erbjuda och har inte lika mycket turister som Stockholm. Det är helt enkelt den perfekta staden för er semester. Här finns mängder med museum och barnen kommer säkerligen att uppskatta Universeum.

5. Kungsleden:

Om ni är en lite mer aktiv familj som vill ha en semester i det fria så är Kungsleden ett perfekt val. Detta är en vandringsled som sträcker sig från Abisko i norr ända till Hemavan i söder. Denna led passar bäst på sommaren men det är inte omöjligt att gå den på hösten. Se bara till att ha på er ordentligt med kläder eftersom det kan bli riktigt kallt här uppe i norr.

Om ni nu ska vandra Kungsleden är det både häftigare och billigare om man tältar. Här har 5 av dem bästa tälten idag

Som ni ser finns det mängder med platser att utforska här i vårt vackra land, man måste verkligen inte åka långt för att komma iväg på semester. För vad är egentligen meningen med att ha sett världen utan att ha sett sitt eget land?