Topp 5 sätt att resa billigt

Att resa är något som vi människor har gjort i alla tider och det är därför inte konstigt att vi fortfarande uppskattar att resa. En annan sak som vi alltid har gillat är billiga saker. Kombinationen mellan resor och billigt är därför väldigt uppskattad och det är därför vi bestämt oss för att göra en topplista om just detta ämne. Vill ni hitta billiga resor snabbt och enkelt? Här har ni en artikel som täcker just det.

1. Res billigt med tåg:

Tåg är ett utmärkt sätt att resa om du vill resa billigt och klimatsmart. Du kommer dit du vill och i många fall är det faktiskt billigare än flyget. En extra bonus är att du får uppleva mycket mer. Tänk dig att sakta tuffa fram genom Indiens regnskog mot att flyga tusentals meter över marken. Frågar du mig är svaret uppenbart.

2. Res billigt med husbil:

Att resa med en husbil är ett jättebra sätt att resa billigt. Du får betala en engångsavgift när du köper husbilen men sedan kommer du alltid kunna använda den när du vill ut och resa. En extra bonus är att du slipper betala för hotellnätter, du tar hotellet med dig. Här har du en artikel om billiga husbilslån

3. Billiga resor med båt:

Att resa med en båt kan vara riktigt billigt. Köp en segelbåt, då behöver ni inte betala bensin och ni kan sova på båten vilket sparar in pengar på hotellnätter. Det enda problemet är att båten bara kan åka på vatten men som tur är jordens yta täckt till 71% av vatten så ni kommer fram på de flesta ställen.

4. Res billigt med bil:

Egentligen behövs inte ens en husbil för att kunna resa billigt med en bil, det är bara att fälla sätena och släng in en madrass i backluckan, sedan har du en säng för natten. Svårare än så behöver det verkligen inte vara. Enbil har du säkerligen redan så du behöver inte ens köpa den. Vill du hellre hyra en bil när du kommer fram? Titta här för mer information.

5. Billiga flyg:

Ibland kan faktiskt flyget vara det billigaste alternativet, det stämmer speciellt om du ska åka långt. Det finns inget snabbare sätt att ta sig fram än med flyget. När du väl har kommit fram till din destination bör du däremot använda dig av marktransport, du kommer få uppleva mycket mer på det sättet. Behöver du hitta lite billiga flyg finns det självklart en lista om det också.

Vi hoppas självklart att detta inlägg har hjälpt er att ta er ut på resande fot utan att behöva betala riktigt lika mycket som ni annars skulle ha gjort. Ett sett att resa billigt kan vara att helt enkelt stanna i Sverige. Som tur är har vi en topplista om det för att hjälpa er. Här får ni också en topplista över reseböcker för lite mer inspiration.