Depeche Mode - Topp 5

För många är Depeche Mode en nostalgitripp utan dess like. Det gäller även mig, jag har i ärlighetens namn inte ens hört deras senare skivor. Och generande nog har jag inte heller varit på deras konserter på säkert 10-15 år.

Ett tag på grund av svårigheter att låna ut barnen, men när de numera klarar sig galant själva är det inget kvar att skylla på. Så, för att stilla det samvete som pockar, så kommer här den första Depeche-topplistan av många (ett par). Som mjukstart blir det den enklaste av varianter: De bästa låtarna av DM enligt undertecknad.

Depeche mode – Topp 5 bästa låtarna.

#1

Min absoluta favorit genom tiderna hamnar på första plats trots att den är lite förstörd för mig. Men minnen är starka saker, och denna bär på en ansenlig mängd av just det. Likväl kommer el numero uno och det är: ”somebody” där Martin Gore sjunger istället för David Gahan som brukligt. Here we go:

Om detta blir en video eller ej, det märker vi. Annars får ni köra old School.

#2

En annan favorit som jag tror de flesta Depeche-fans uppskattar är ”Black celebration” från plattan med samma namn. Klassiker utan tvekan, och ett av få tillfällen jag tältat för biljetter till något alls. Jag hade inget tält, men fick låna av en kompis. Detta är en bra stund innan både SMS och sms-lån, så att snabbt få ett lån fanns ej på den tiden. Oj. Babbel:

Detta kanske borde vara nummer 1, men en hårfin 2:a plats på topplistan för dagen.

#3

En låt jag vill minnas ej fanns med på någon av deras skivor, utan på olika liveplattor och annat. ”Route 66”:

För mig är detta lite ZZ-top över, men bra då. Jag minns att jag lånade en kompis brorsas version och älskade den.

#4

Redan vid #4 och detta borde nog vara topp 100 om jag skall få med allt. Det blir det ej, det blir 5! Detta är från då de bytte genre en aning. Mindre synthar, mer traditonella instrument. Så jag lånar och översätter: Jag känner dig – Ja, solklart är det just ”I feel you” som dyker upp här. Rivigt som tusan:

Den gör sig bäst på lite för hög volym, sådär så det skär lite.

#5

Den sista låten för denna topplista är från debuten ”Speak and spell” och det är inte Just can’t get enough. Men. Jag ändrar mig snabbt, så här kommer hela skivan som avslutande bonus:

Så. Då har en ny trend startat här på topplistat: topplistor över musik, men som vanligt är det oerhört subjektivt. Men just Depeche mode är allmängiltigt skulle jag tro. Jag var i mitten av 90-talet ett såpass stort fan att jag reste med dem, tills dess att jag fastnade i Grekland och deras underbara ö-värld.