Topp tre anledningar att älska Barcelona

Staden Barcelona i Spanien är många svenskars favoritställe. Resmålet har en blandning av kultur och nattliv som sällan skådats på andra platser. Lägger man där till fotboll så har man staden som i en liten ask.

Den spanska staden Barcelona, huvudstaden i Katalonien, har i årtionden varit svenskarnas främsta resmål när det gäller stadsturism. Det är en stad som är lätt att förälska sig i och de som kommer hem efter att har besökt staden har många fina minnen med sig. Det finns många anledningar till det här.

Dels fotbollen som framgångsrika FC Barcelona står för. Men även kulturen och det nattliv som finns där. Låt oss göra en djupdykning kring dessa ämnen.

Fotbollen

FC Barcelona har under lång tid varit fotbollsvärldens hetaste lag. Det har fostrat många stora stjärnor och den som är störst måste än då vara argentinska Lionel Messi. Det är fotbollsspelaren som sedan 00-talet frälst Barcelona med sin fantastiska bollkontroll och energiska spelstil. Den dagen han slutar kommer FC Barcelona för evigt förändras.

Men det är inte den enda stora stjärnan som spelat i laget. Vem minns inte Ronaldinho som körde sin patenterade stil och landade många mål för sitt lag. Ronaldinho hade en stil där han blandade tricks med en otrolig känsla för spelet. Många anser att Messi tog över efter Ronaldinho som den store stjärnan i laget.

Men de stora namnen slutar inte där. Iniesta, Zlatan (om än kort), Laudrup, Puyol, Maradona. Listan över dessa giganter kan göras mycket lång. FC Barcelona har haft en magisk förmåga att plocka spelare. Messi var bara tonårig när han fick kontrakt med klubben och han är kvar än idag: Han kommer sannolikt avsluta sin karriär i den klubben också.

Kultur

Det kändaste kulturella turistmålet i Barcelona måste vara Sagrada Familia. Det är jättekyrkan som ritades av Antoni Gaudi. Trots att byggandet påbörjades redan på 1880-talet är den ännu inte klar. Det är en överdådig byggnad i gotisk stil. När man ser den ör det inte svårt att förstå att et räknas som arkitektens stora mästerverk.

Nattliv

Barcelonas nattliv är känt över hela världen. Det är pulserande och håller i gång natten ut. Det finns många guider online som visar precis vart man ska gå och vad man ska undvika som turist. Den typen av råd kan vara väldigt välkomna när man reser till en stad man inte varit i tidigare.

Smältdegeln Barcelona

Barcelona är, som vi redan konstaterat, en mångfacetterad stad. Här möts människor från hela världen och det hade varit så lätt för staden att förlora sin identitet. Men det har den inte gjort. De internationella gästerna blandas med de bofasta och deras kultur tummas inte på.

Det är denna blandning av människor som är så attraktiv med staden. Man kan träffa folk från hela världen på en enda bar och det är inte ovanligt att man får vänner för livet. Det gäller sen att hålla kontakten med dessa så har man nya spännande resmål att åka till i framtiden.