Padelregler

Vi konsumenter handlar allt mer på internet och det är i själva verket bra för oss själva, eftersom det gör att konkurrensen bland företagen hårdnar. Det kommer konsumenterna till godo genom att konkurrensen får företagen till att sänka sina priser, ta in bättre produkter och komma med bättre erbjudanden.

Köpvillkor och en miljöriktig profil, där företagen tar ansvar för sin påverkan på planeten, är idag också faktorer som är mycket viktiga för att kunna få en marknadsandel. Och just badminton är ett bra exempel på detta. Om man titta på priserna rent generellt har dessa sjunkit sedan vi började handla på internet. Det hänger även ihop med att det är billigare att driva en e-butik, än en vanlig.

Jämför priser

Idag är det vanligt att man jämför priser på olika sidor som erbjuder en och samma produkt. Om man tittar på Badmintonshoppen.se så kan man hitta mycket utrustning till badminton där. En e-butik kan erbjuda bättre priser än de traditionella butikerna, eftersom de har lägre kostnader.

Det säger sig själv. Men det finns i själva verket ett undantag, men det tar vi alldeles strax. De kostnader som ofta är dyra i traditionella butiker är personal såsom kassapersonal, butikschef och städpersonal. Men även kostnader som hyra för själva butikslokalen, underhåll av den och kanske även mark utanför butiken till parkeringsplatser till kunderna.

Därtill kommer en hel rad med kostnader som E-butiker inte har. Det gör att dessa kan erbjuda ett bättre pris, vilket på sätt och vis gör att de har ett bättre utgångsläge, men även att de kan erbjuda samma produkter till ett lägre pris.

Finns ännu billigare

Det finns alternativ, där till och med typen som traditionella butiker kan vara billigare. Det är om du kan tänka dig att använda secondhandkläder. Att köpa begagnade kläder är ofta det allra billigaste alternativet, men inte alltid det bästa. Träningskläder slits nämligen rätt mycket, eftersom man rör sig så mycket i dem.

På grund av detta är det ofta hål eller dylikt i denna typ av secondhandkläder. Det gör att du kanske inte kan använda dina secondhandkläder särskilt länge förrän de går sönder helt och hållet. Då måste du tillbaka till secondhandbutiken och köpa en ny uppsättning träningskläder till din badminton. Efter att du har hållit på så ett par gånger har du nästan samlat ihop vad en helt ny träningsutstyrsel hade kostat från början, dessutom hade du sparat tiden du har lagt på att åka fram och tillbaka till secondhandbutiken ett stort antal gånger om.

På grund av det kan det vara en bra idé att investera dina pengar i nya träningskläder. Du kan nämligen då vara säker på att de håller länge, och skulle de inte göra det, så har du reklamationsrätten på din sida. Något som inte är aktuellt på samma sätt om du väljer att köpa secondhandkläder från en butik på stan.

När allt kommer omkring är det givetvis din egen ekonomi och situation du ska utgå från. Här är ett sammanfattande avslut på artikeln:

Nya träningskläder

  • Fräscht
  • Oanvänt
  • Håller längre

Begagnade träningskläder

  • Kan gå i sönder snabbt, vilket betyder att du inte tjänar på dem
  • Ofta lågt pris
  • Ingen garanti