eToro - ett av de bästa alternativen när det kommer till aktiehandel

Är du en av alla hundratusentals svenskar som på senare år har blivit intresserad av att prova på aktiehandel? Det finns en lång rad nätmäklare att välja mellan, men eToro är marknadsledande av en lång rad olika anledningar.

På grund av en rad förändringar under de senaste 50 åren är det inte längre särskilt lönsamt att spara sina pengar på ett traditionellt sparkonto. Istället så väljer väldigt många svenskar att varje månad spara sina pengar genom investeringar på marknaden eller i kryptovalutor.

Det finns en lång rad olika nätmäklare att välja mellan och alla kommer med sina egna för och nackdelar. En av de mest populära mäklarna är det internationella jätten eToro. Plattformen erbjuder en lång rad olika investeringsverktyg och möjligheter till social handel. Samtidigt är deras avgifter väldigt låga, vilket ger dig som kund möjlighet att experimentera med köp och sälj utan att betala onödigt mycket. Om du är intresserad av att börja använda dig av eToro för dina investeringar så har aktieskola.com en fantastisk guide som är gratis att ta del av.

Varför ska man investera?

Svenskar investerar som aldrig förr. Tack vare att det nu är enkelt att som privatperson ta del av information om aktiemarknaden och olika händelser i inom den globala finansmarknaden kan vem som helst bli bra på aktier.  Många har på senare år fått aktiemarknaden och investeringar som en hobby.

Men även dem som inte har något större intresse av aktiemarknaden investerar mycket pengar varje månad. Detta kallas för månadssparande i aktier och är ett sätt att få avkastning på sina investerade pengar på ett sätt som annars inte är möjligt. Det är ett sätt för människor att skapa sig en förmögenhet under en längre tid med hjälp av långsiktiga investeringar, men det kan också vara ett sätt att spara till ett större köp som man ska göra längre fram i tiden.

Vad kan man investera i med eToro?

Genom eToros plattform får du som användare möjlighet att investera i en lång rad olika investeringsverktyg. Det populäraste är självklart att investera i aktier. För den som inte har så mycket erfarenhet med investering och aktier så kan man via eToro gå väldigt försiktigt fram.

Du kan även ta del av deras “sociala handel”. Den sociala handeln betyder att du kan skapa ett konto med lite information om dig själv och en profilbild. Du kan även följa andra investerare och ta inspiration från deras aktieportföljer.

En av fördelarna med eToro är även att du kan investera i kryptovalutor på samma plattform. Du kan alltså ha ett och samma konto för alla dina investeringar.

Vad är viktigt att tänka på när man ska börja investera?

Det är viktigt att se till att man går långsamt framåt. Aktiehandel kan stundtals vara väldigt oförlåtande för en nybörjare. Se därför till att långsamt pröva dig fram. Alla gör vi dåliga affärer ibland, men det är viktigt att du inte låter detta avskräcka dig. Se även till att investera med ett långsiktigt perspektiv. Aktiekurser kan skifta vilt från dag till dag och genom att vara långsiktig så ger du dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas.