Topp 5 billiga destinationer för semestern

Nu börjar det bli varmt ute och det kan vara dags att tänka lite på vad man vill göra på semestern. Är du som många andra vill du säkert ha sol och bad men samtidigt gärna komma undan ganska billigt. Att spara pengar är ju alltid trevlig eller hur? Därför har vi satt ihop en liten topplista med fem billiga destiner för semestern.

1. Billiga stränder i Italien:

Håller du dig borta från de allra värsta turistfällorna kan du komma undan rätt billigt. Hyr du en bil och kör längs kusten kommer du säkert hitta flera mysiga små hålor där du kan bo och äta billigt. Definitivt ett trevligt resmål för alla som vill resa billigt.

Ta er hit:

Det finns många sätt att ta sig till Italien på. Du kan till exempel hitta billiga flygbiljetter, många flygbolag tar er dit riktigt billigt. Annars kan du alltid sätta dig i din bil och köra dit. Då kan en husbil vara att rekommendera, då sparar du dessutom in pengar på hotell. Som tur är har vi en topplista över billiga husbilslån som kanske kan hjälpa er.

2. Billiga Polen:

Polen är ett riktigt bra land om du vill bo och leva billigt, dessutom ligger det nära Sverige vilket gör det lätt att komma hit. Som om inte allt det vore nog finns här också mycket möjligheter till sol och bad plus väldigt mycket historia för er som är intresserade av det.

Ta er hit:

En fördel med att Polen ligger så nära är att det är lätt att komma hit. Stuva in familjen i bilen och kör ombord på färjan, sedan vaknar ni nästa dag i Polen. Vill ni spara lite pengar eller uppleva mer kan ni köra genom Tyskland och Danmark. Annars går det självklart också att flyga.

3. Varmt i Portugal:

Portugal är en destination som på senare tid verkligen har börjat bli mer och mer populär. Den är fortfarande mindre populär än länder som Spanien men det är bara bra, det betyder att allt är billigare och att det är mindre andra turister. Vill ni ha det riktigt varmt och skönt är Portugal också bra, det ligger längre söderut än vad man tror.

Ta er hit:

Trots avståndet är det ganska lätt att komma hit. Det är bara att hoppa på ett billigt flyg. Vi har faktiskt en artikel om just billiga flyg här. Vill ni resa billigt på andra sätt har vi självklart en topplista om det också.

4. Grannlandet Norge:

Norge är vårt grannland och kanske inte ett av de första länderna du tänker på när du vill ha semester. Dessutom är det inte ett av världens billigaste länder men det vägs upp av dess närhet. Vill du spara lite pengar i Norge kan du alltid ta och uppleva naturen lite närmare. Kanske paddla kajak i landets fjordar? Det är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Ta er hit:

Att komma till Norge är extremt enkelt. Hoppa på tåget och var framme i Oslo efter bara några timmar. Sedan går det flera tåg längre in i landet. Vill du ta bilen är det också enkelt.

5. Trevliga hemlandet:

Vårt hemland. Finns det något bättre ställe att ha semester på? Om det är något som den förra sommaren lärde oss var det att Sverige faktiskt kan vara rätt trevligt att ha semester i. Stockholms skärgård på sommaren är faktiskt inte helt fel, ta med tältet så kan ni komma undan billigt också.

Ta er hit:

Ni är redan här!
Skämt åsido, att ta sig runt billigt i Sverige är inte svårt. Sj kör tåg överallt i vårt land och bussarna går vid regelbundna tider. Vill du ta dig runt i en skärgård billigt kan du hyra en kajak eller en segelbåt.

Hoppas att ni har uppskattat denna topplista över olika billiga resmål, även våra förslag på hur ni kan ta er dit på ett billigt sätt. Vi gjorde vårt bästa för att kombinera billigt med sevärt för att sätta ihop en riktigt bra topplista. Behöver ni lite mer information har vi en topplista på flera olika reseböcker som ni kan välja mellan, där kommer ni få all inspiration som ni behöver.