Top 10 böcker som blev bra filmer

För det mesta när en bok görs om till film blir resultatet inte helt perfekt. Vi kan nämna filmer som Eragon, Percy Jackson med mera. Men ibland blir resultatet faktiskt bra, det finns flera bra filmer som är baserade på böcker. Idag ska vi ta och gå igenom några av dessa filmer så att ni kanske får lite inspiration för vad ni ska kolla på till nästa filmkväll. Vill ni istället läsa en bra bok har vi självklart en topplista om det också. Välj själv om ni vill läsa ungdomsböcker eller fantasyböcker.

1. Harry Potter filmer:

Harry Potter är en av världens mest lästa bokserier och därför är det inte konstigt att den fick en filmversion. Det roliga är att dessa filmer faktiskt blev riktigt bra, det kan vi inte förneka.

2. Hobbiten:

Detta är en fantastisk bok och filmerna som gjordes om den är faktiskt minst lika bra. Det är svårt att ha missat dessa filmer men om du ändå har gjort det bör du se dem. Typ nu typ.

3. Hungerspelen:

Detta är en serie som växte och blev enorm för bara några år sedan. Sen släpptes det en del filmer och till allas förvånad var de inte värdelösa! En trevlig överraskning.

4. Game of Thrones:

Har du missat denna serie måste du ha sovit under en sten. Kanske inte en riktig film men ändå en enormt bra serie. Helt klart sevärd om du orkar ta dig igenom alla säsongerna.

5. Liftarens guide till Galaxen:

En lite udda serie men ändå väldigt bra. Sedan släpptes filmen och det är faktiskt inget fel på den. Riktigt bra och sevärd film om du gillar lite udda Scfi.

6. Den gyllene kompassen:

En bra bok som faktiskt också blev en bra film. Filmer som denna är man tacksam för, det är ett bra tidsfördriv när du inte har något bättre för dig.

7. Stephen King filmerna:

Det här är inte en bok utan en författare, vi vet. Vi anser dock att eftersom alla filmerna är i princip lika bra förtjänar alla en plats på denna lista. Gillar du att bli helt vettskrämd kan du kolla på dessa filmer, vi råder dig dock att inte göra det när du är ensam hemma. Vill ni läsa böckerna först? Då har vi en topplista för att göra ert val av Stephen King böcker lite enklare.

8. The Martian:

Vem vill inte läsa om en astronaut som fastnar på mars? Att sedan se det som en film på bio gör knappast upplevelsen sämre. Filmen håller sig faktiskt ganska bra till boken, helt klart sevärd.

9. Sherlock Holmes filmerna:

Detta är en lång bokserie som har fått väldigt många filmer och serier. Vem tycker inte om världens bäste detektiv? Visst finns det några dåliga filmer men dem flesta är faktiskt riktigt bra, det samma gäller för serierna.

10. 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann:

Detta är helt enkelt en fantastisk bok, har du inte läst den bör du göra det omedelbart, du kommer inte att ångra dig. Otroligt välskriven och det gäller även filmen. Finns inte mycket att klaga på.

Dessa böcker har blivit riktigt bra filmer, självklart hoppas vi att ni håller med om vår lista. Gör ni inte det får ni gärna lämna en kommentar med er egen lista. Vi vill gärna höra era åsikter.

Vill ni kanske ha med en bok när ni är ute och åker husbil? Då behöver ni först en husbil. Här har vi en artikel om lite billiga husbillsån.