Swish Swedbank

Swish är verkligen en helt fantastisk uppfinning. Istället för att behöva krångla med kontanter på loppmarknader eller när man köpt någonting på blocket så kan man tryggt och snabbt skicka över pengar till ett annat bankkonto.

Swish lanserades 2012, men det tog ett tag innan den breda allmänheten hoppade på tåget. Swedbank var en av de banker som var med och utvecklade tjänsten och blev därmed även en av de banker som var först med att erbjuda betalningsmöjligheten till sina kunder. 

Idag så använder ungefär 7 miljoner svenskar appen och bland Swedbanks kunder så är det också oerhört populärt med Swish. På grund av detta så har Swedbank gjort det väldigt lätt för dig som vill skaffa tjänsten. Du kan klicka på länken som följer för att få information om hur du gör för att du ska kom igång med Swish och få mer praktisk information kring hur du går tillväga.

Maxbeloppet hos Swedbank

Precis som alla andra banker så har Swedbank olika maxbelopp på hur mycket man kan Swisha. Detta finns på plats av en lång rad olika anledningar, men först och främst så har det att göra med säkerhet.

Om någon till exempel skulle lyckas få reda på din kod till Bank-ID så hade en individ med onda intentioner sedan kunnat Swisha över stora summor pengar till sig själv. Tack vare Swishgränsen så blir det inte möjligt att stjäla riktigt stora summor under en och samma gång.

Men den skyddar även användaren mot oförsiktighet och klumpighet. Det är inte helt otänkbart att man råkar slå in en extra nolla när man ska Swisha någon. Istället för att man då råkar skicka över 10 000 istället för 1000 kronor så blockeras överföringen och man får en chans att korrigera sitt misstag.

Höj ditt maxbelopp hos Swedbank

Just i Swedbanks fall så kan man ändå säga att deras maxgräns ligger något i underkant jämfört med vad andra banker har valt att använda sig av för summor som sitt maxbelopp. Standardbeloppet ligger på 3000 kronor i veckan, en summa som de flesta inte kommer upp i om det enda man tenderar att använda Swish för är uppdelning av krognotor och det sporadiska inköpet på en loppmarknad. Man kan öka Swishgränsen till 15 000 kronor i veckan.

Om man ska göra ett större köp av exempelvis en bil eller liknande så kan man höja sin Swishgräns till 150 000 under ett dygns tid, någonting som också görs via internetbanken.

Skaffa Swish via internetbanken

Om du inte har satt dig ner och tagit dig tiden för att skaffa Swish så kan man enkelt och smidigt göra det via Swedbanks hemsida. Det finns mer info på hur du går till väga steg för steg om du klickar på länken längre upp i texten. Att skaffa Swish via internet kräver dock att du har ett Bank-ID. Om du inte har det så måste du boka ett möte med banken, alternativt besöka ett kontor. Där kan du sedan få ett Bank-ID på bara några minuter.