Topp 5 sätt att resa klimatsmart

Vår miljö blir allt sämre och vi människor blir allt mer medvetna om detta. Vi vill göra en förändring, leva klimatsmart, men det är inte enkelt eftersom vi inte vill ge upp våra gamla liv. Vi vill fortfarande kunna resa som vi brukar. Därför har vi idag satt ihop en topplista med fem olika sätt för dig att resa klimatsmart! Nog för att Italien och Rom med sin romantiska aura kommer ligga högt på topplistorna över favoritresmål, men annat är minst lika viktigt. Miljön och klimatet:

1. Billigt och snabba tåg:

Att resa med tåg kan vara både billigt och snabbt, dessutom är det ett av dem mest miljövänliga sätten att resa på. Tågen sträcker sig över hela Europa, m du verkligen vill går det att ta tåget till Thailand. Först åker du transsibiriska järnvägen till Peking. Genom kina åker du med deras klimatsmarta och billiga snabbtåg. Sedan behöver du åka buss en kortare sträcka innan du kan ta tåget ända fram till Bangkok.

2. Sakta och fridfullt med segelbåt:

Vindkraft är ett av dem mest klimatsmarta sätten att få energi, att då låta hela båten drivas av vindkraft är ännu bättre. Du gör ingen klimatpåverkan alls om du reser med en segelbåt, dessutom blir det billigt då du slipper slösa pengar på bensin.

3. En klimatsmart resa med buss:

Ni vet säkert att bussar släppar ut avgaser. Trots detta är dem relativt miljövänliga då många människor åker i samma buss. Det är mycket bättre än om alla skulle åka i olika bilar, därför kan du med gott samvete åka på en resa med buss. Dessutom blir det ofta billigare än flyget. Ett bra alternativ är Nettbuss med bra priser och enkel bokning.

4. Billigt och klimatsmart med cykel:

Att cykla måste väl ändå vara ett av dem mest klimatsmarta och billiga sätten att resa på. Dessutom får du uppleva väldigt mycket när du sakta cyklar igenom en liten pittoresk by vid medelhavet. Det är en helt annan känsla än om du skulle köra igenom med bil. Är du inte så vältränad kan du använda en elcykel. Ett bra utbud och schyssta priser på cyklar hittar man på Cykloteket, och för de som snarare vill ta sig från A till B är Clas Ohlson en alltid lika prisvärd och trevlig sida att leta sig runt på. Cyklar finns, japp – Men även elcyklar om det lockade mer.

5. En trevlig husbil:

En husbil släpper ut avgaser, det stämmer. Men då ni åker många i samma husbil blir det ändå inte så mycket. Stoppa in hela släkten och ge er iväg, då kan ni resa klimatsmart på era egna villkor. Är ni flera kan ni också gå ihop med kostnaden, i värsta fall får ni väl ta ett husbilslån.

Detta har varit vår lista över hur ni kan resa klimatsmart och billigt. Vi hoppas att den har blivit uppskattad, vi gillade åtminstone att skriva den. Behöver ni lite mer inspiration för er nästa semester har vi en topplista fylld med böcker för just detta ändamål. Annars kan vi bara önska er lycka till med er nästa resa.