Topplista: Reseböcker

Många av oss drömmer antagligen om att resa lite mera. Kanske vill ta oss iväg på den där resan som alltid funnits i bakhuvudet? Om du verkligen vill iväg på en resa kan du behöva en guidebok. Mycket information finns på internet men inget slår en hederlig guidebok, speciellt när du kommer fram och det inte finns täckning. Här kommer därför en topplista över reseböcker.

1. Lonely planet: The World

Denna guide bok från Lonely Planet täcker alla länder i världen. Det kanske inte är en bok som du ska ta med dig på resan men för att läsa på innan och för att få lite inspiration är den perfekt. Dem har till och med en del om Sverige, fast det har vi också. Boken hittar du här.

2. Lonely Planet Southeast Asia on a shoestring

Detta är ytterligare en bok från Lonely Planet. Den fokuserar mer på sydost Asien, en plats som många drömmer om att besöka. Den är också perfekt för er med en budget eftersom den handlar mycket om hur du klarar dig billigt. Boken hittar du här.

3. Rom

Detta är en reseguide som har satt ihop en topp 10 lista över vad du kan göra i Rom. Detta är en fantastiskt stad i Italien med en otrolig historia. Det är också en väldigt romantiskt stad, perfekt för alla par. Vi har faktiskt en topplista över romantiska hotell i Rom. Boken hittar du här.

4. Vagabonding

Vagabonding är en bok som handlar om hur du kan resa riktigt billigt. I boken förklarar Rolf Potts hur man med lite vilja kan resa över jorden på en riktigt låg budget. Om detta är något som intresserar dig kan du hitta boken här.

5. Rom

Här har vi ytterligare en bok som heter Rom. Denna har inte riktigt samma vinkel som den andra eftersom det inte är en topplista. Den ger dig också tips på vad du kan göra i Rom för att din semester ska bli perfekt. Boken hittar du här.

En stor fördel med böcker gentemot att använda sig av internet är att böckerna bara har pålitlig information. På internet kan vem som helst skriva men att publicera en bok är mycket svårare. Vill du ha bra information och inspiration är alltså böcker det perfekta valet.

Om du vill hitta mer böcker har vi också några fler topplistor om just detta. Vi hr till exempel en topplista över fantasy böcker, Stephen King böcker och en topplista över ungdomsböcker.