Topplista över tips vid jul

Jultips för utblottade

Nu i juletider är det många som har svårt att få råd med alla de julklappar som skall köpas, mat som skall inhandlas och ätas och barn som skall glädjas. Det finns alltid möjlighet att ta ett SMS-lån, men beroende på din ekonomiska situation i övrigt kan andra sätt vara bättre, eller billigare om inte annat. Så utan mer fluff: 

Topp 5 sätt att klara ekonomin kring jul

  1. Börja med julklappar tidigt så har du mindre risk att bli pressad och tvingas köpa dyrare saker än du har råd med. Lite i senaste laget för detta råd, men det finns ju 2019 också – Då är detta är mycket tidigt råd.
  2. Komma överens om att inte ge varandra julklappar kan vara svårt för vissa, men det är en stor lättnad att kunna plocka bort ett par namn från listan över vilka som skall få vad. Naturligtvis skall alla barn ha julklappar, men är alla kusiner, brevvänner och grannar nåra som du absolut måste köpa presenter till? Alla? Då har du få val annat än att…
  3. Låna pengar till julklappar låter för många som en dålig idé,men som med så mycket annat så handlar det om hur din situation i övrigt är. Här tar man med fördel hjälp av Advisa som är mycket skickliga på att hitta det lån som passar just dig. Ofta går det snabbt att få besked om man får låna pengar eller ej, och de allra flesta kan bli hjälpta till ett lån med bra villkor. 
  4. Göra egna julklappar är något som är vanligast bland barn, men det finns inget som hindrar att man gör det även som vuxen. Pyssel är numera accepterat även hos oss i medelålderna, och det är billigt och personligt. 
  5. Köpa begagnade julklappar är en väldigt god idé. Inte ng med att man kommer undan mycket billigare, men gör även naturen och miljön en tjänst. På exempelvis Tradera hittar man julklappar av alla de slag. Smycken är alltid poppis, men det finns även hobbymaterial så att man kan göra snygga klappar själv. Böcker är ju ännu ett bra exempel på saker man lika gära kan köpa på nätet begagnade.