Topp 3 bästa egenskaperna med Pokémon Sword

Pokémon spel, denna eviga klassiker sedan den först lanserades för Game boy 1995. 2019 kom den nyaste i raden av Pokémon spel, nämligen Pokémon Sword. Ett spel där du som spelare styr en ung Pokémon som både försöker lösa mysterier och besegra Team Yell. Ja det kan ju inte bli annat än bra. Här kommer en lista med vad vi anser är de tre bästa sakerna med Pokémon Sword.

1.    Nya Pokémon figurer möter gamla klassiker

Något som många värderar högt med nya Pokémon spel är att det ska finnas både nya figurer men även att gamla klassiker ska få plats. I nintendo switch nya Pokémon, Pokémon Sword så sker just detta. I spelet så blir vi introducerade till inte mindre än 81 stycken nya Pokémon. Några har flera olika former och kan förvandla sig, och några av dem är uppgraderade eller nya versioner av tidigare kända Pokémons.

2.    En ny värld att spela i

Ännu en sak som väldigt många Pokémon spelare världen över uppskattar som faktiskt går att finna i Pokémon Sword, är att världen som spelet utspelar sig i är totalt ny och framför allt stor. Det gör att man hela tiden kan upptäcka nya saker längs med vägen och se sig om kring. Dessutom finns ett område som kallas för Wild Area där man kan möta andra tränare och kämpa tillsammans med dessa.

3.    Att man kan spela flera stycken

Och så till den tredje funktionen som är verkligt uppskattat bland Pokémon spelare är förstås att man kan spela tillsammans med andra spelare. Så du behöver inte spela ensam, varken fysiskt eller online. Utan nu är det möjligt att spela tillsammans med dina vänner över både internet och hemma i soffan. En funktion som verkligen utvidgar spelet till nya höjder.