Tjäna pengar online med CJ.com

Affiliate marketing är en av de snabbast växande branscherna på nätet, och ett av de enklaste sätten att tjäna pengar på – både för dig som privatperson och för företag som säljer produkter och tjänster. Det fina med affiliate marketing är att om du gör det rätt kan du få en bra inkomst, utan att arbetet tar mer tid än vad du vanligtvis lägger ned på dina sociala medier. Det är en attraktiv form av marknadsföring som fungerar bättre än vanlig reklam, för dig som marknadsföringskanal, men även för företagen och konsumenterna.

Varför affiliate marketing?

Affiliate marketing är alltså ett effektivt sätt att para ihop rätt produkt eller tjänst med rätt konsument. Om du är en bloggare, influencer eller driver en hemsida med regelbunden trafik fungerar du som själva länken mellan dessa företag och konsumententerna. På SvenskaAffiliates.se finns det hela beskrivet i detalj. Är du aktiv på sociala medier eller driver en blogg lägger du redan ned tid och energi på att skapa relevanta inlägg som dina läsare kan dra nytta av. Genom ett samarbete med ett affiliate-nätverk spenderar du lika mycket tid på dina inlägg och poster, men du tjänar pengar på varje klick.

Om du väljer ett samarbete med en produkt eller tjänst som ligger dig i smaken och som du gärna själv använder kommer denna typ av marknadsföring att fungera bra både för dig och dina följare. Med relevanta uppdateringar kring produkter och tjänster som passar dig och dina följare tjänar du pengar, företaget tjänar pengar och dina besökare får bra deals och erbjudanden när de använder länken som du delar.

Var relevant för din målgrupp

Ett sätt att skapa dessa samarbeten är att genom att direkt ansöka till olika affiliate program hos företag som du tycker är relevanta för dig. Säg att du driver en portal om eSport som eSportPortal.se och alltså främst har besökare vilka är intresserade av teknikprylar, onlinespel och datorer. Då bör du samarbeta med företag som tillhandahåller just denna typ av produkter och tjänster. Streamar du via Twitch kan du samarbeta med just Twitch. Använder du hårdvara från ett speciellt märke kan du ansöka om att gå med i just deras marknadsföringsprogram.

CJ.com hjälper dig på vägen

Har du en lite bredare nisch och en bredare publik än datorintresserade gejmers kan du också välja att kontakta ett nätverk som CJ.com. CJ har runt 4000 olika starka varumärken och tjänster i sitt nätverk, vilket innebär att de kan para ihop just din blogg eller sajt med dessa till de mest förmånliga samarbetspriserna. Eftersom de är ett av de ledande nätverken på marknaden av affiliate-program kan du tjäna mer via deras bättre deals än genom de olika skilda företagens program. Du får samtidigt ett mer varierande utbud av produkter att marknadsföra vilket kan uppskattas av dina besökare.

CJ.com har också mängder med verktyg och algoritmer som spårar och vägleder trafik på din sida så att du lättare kan se vilken marknadsföring som fungerar bäst mot olika målgrupper, till exempel. Det finns många fördelar för nya affiliates att använda sig av ett större nätverk.