En topplista över dåliga val

Inte tänka till

Det sämsta man kan göra, det är att inte tänka till när det finns utrymme. Att ta för givet att allt märks, syns och är tydligt. Framförallt om man får det berättat för sig. Då har man nämligen gjort det stora misstaget att…

Inte lyssna

Det är i princip lika dumt som att inte tänka till. Att lyssna på omgivningen, främst nära och kära, är A&O oavsett vad det gäller. Det kan gälla pengar – det är det vanligaste – men även helt andra aspekter av livet. Men lyssna är något som är ett måste. I tid! Annars blir det i regel pannkaka (Men tyvärr inte veganska av det hela, som i detta fallet. Då skall man inte…

Leva på lånad tid

Att leva på lånad tid har många meningar. Jag menar inte låna som i sms-lån, inte heller att man är sjuklig och lever på den sortens lånad tid. Jag menar när det känns att det borde, det skulle och man vill. Men ändå så är det som förgjort. Då är det dags att betala tillbaka det man har lånat, även om man inte visste att det var ett lån. Det är inte roligt, det kan vara överrumplande och smärtsamt. Men det är så lätt att man inte ser det innan det är för sent.

Köpa julklappar innan grisen är slaktad

Det är ett märkligt uttryck, och jag undrar vem som kom på något så motsägelsefullt eller intetsägande. Det är inte möjligt att vänta tills grisen är trind nog. Då är det på tok för sent, det är i år endast en helg efter det. 22/12 och 23/12.

Slakt är mord

Det vanligaste misstaget är: Inte titta på Topplistat inan man bestämmer sig

Ja. Detta är för vanligt. Jag tänker inte minst på barnen. Du får barn, men du kollar inte ens upp vilka namn som ligger i topp? Det är ganska svagt, är det inte? Det finns en topplista, men du struntar i den?  Jaha, det var värst.