Romantiska hotell i Rom - En topplista

Topp 3 Romantiska Hotell i Rom

Rom är ju på mångas lista över vad man bara måste göra: att åka på en romantisk resa till Italien och dess historia är fantastiskt enligt i princip alla som varit där. Och skall man åka till en stad fylld till bredden med romantik, då är det ju inte så tokigt att välja ett av de mest romantiska hotellen man kan hitta. Så här har ni de tre mest romantiska hotellen i Rom, i en sedvanlig topplista: Alla Hotell på listan går att boka via Flygvaruhuset som har kanonpriser på både flyg och hotell. Tidigare har det varit topplistor om andra resor, men Rom kan nog dyka upp igen, men inte romantiska hotell då. Även topplistan över husbilar kan man ju klassificera som att de hör hemma bland resor snarare än bostad. 

Förstaplatsen på topplistan innehas av Hotel Barocco som vi utsett till Roms mest romantiska hotell

  1. Hotel Barocco är enligt många det mest romantiska hotellet i Rom, och det beror mycket på att de har satsat på just det. Även för par med barn så är det lätt ordnat. De har familjerum och erbjuder barnpassning för att ge trötta föräldrar en möjlighet att hitta romantiken igen, mitt i Rom. Att det ligger väldigt centralt – precis bredvid Spanska trappan – gör detta till segraren på denna korta topplista över hotell i Rom.
  2. Hotel Isa ligger tekniskt sätt inte i Rom, utan i Vatikanstaten, men det är för de flesta inget som påverkar val av hotell. Är man intresserad av religion eller historia är detta ett mycket bra val. Prisvärt och kombinerar romantiken med närheten till fantastisk sightseeing. 
  3. Donna Camilla Sevelli Hotel må ha ett långt namn, men är ocså en riktig pärla om man skall tro det som står om hotellet runt om på nätet. Nära Colloseum, men ändå bara 10 minuters promemad till City.
Kabinväskan är din vän

Till Rom och andra närliggande städer är det en stor del av restiden totalt sett som går till att vänta på resväskan. Ofta kan man klara sig utmärkt med en kabinväska och slipper vänta på att checka in bagaget eller att stirra sig trött på ett bagageband som bara kommer med samma ensamma väska som någon har glömt. Istället så är man fri att utforska staden från det att man satt fötterna på marken. För weekendresor är det en ganska stor tidsvinst, men man slipper även en hel del frustration.

Colosseum i Romantiska Rom