Så förvaltar du bilderna på dina barn

En bild säger mer än tusen ord, brukar man säga. Genom en bild kan man alltså förmedla känslor och minnen som är härliga att se tillbaka på och som skänker lycka till vardagen. Många tar bilder på sina barn när de är små, från att de är helt nyfödda tills att de blir vuxna. Att gå till en fotograf för en nyföddfotografering har blivit ett vanligt fenomen som många nuvarande barn kommer ha glädje av i framtiden. Och de här bilderna kan användas på många olika sätt.

Gör studentdagen extra minnesvärd

När man tänker på bilder av sina barn är det nog många som drar paralleller till nybakade studenter, som glada i hågen står och skrålar med sina studentplakat i högsta hugg. Det är tradition att låta dessa plakat prydas av bilder från barndomen som föräldrarna omsorgsfullt valt ut för att studenten ska båda delar skämmas och skratta med. I dessa tillfällen är det alltså guld värt att ha bilder sparade att välja mellan.

En annan tradition är att samla bilderna på barnen i en mysig fotobok, som med fördel kan uppdelas efter ålder så att man kan följa barnets utveckling. Framkalla bilderna själv och sätt samman dem med passande texter till som du skriver för hand, eller ladda upp dem online och välj en färdigtryckt fotobok i snygg design som levereras direkt hem till din dörr.

Den perfekta presenten till mor- och farföräldrarna

Många vill även pryda sitt hem med bilder på sina barnbarn. När barn är små utvecklas de ju i en väldig fart, och det kan ske stora skillnader på bara några månader. Därför är det en kul gåvoidé att ge mor- och farföräldrarna till barnet ett inramat fotografi då och då, exempelvis i samband med en födelsedag eller mors dag. Bilden kan med fördel förstoras och sättas samman med en vacker ram som pryder väggen och gör det ombonat.

Det gäller dock att tänka sig för och överväga i vilka sammanhang man vill att ens barn ska synas. Idag är det enkelt att publicera bilder online, men om man vill lägga upp bilder på ens söta bebis kan det vara bra att tänka lite extra med vad man visar upp och vem som kan se det. Tekniken i all ära men idag är det enkelt att ladda ner bilder från nätet och använda i andra sammanhang, och bilderna kan alltså komma att hamna i andra händer än de man först tänkt sig.