Om du har en Apple Watch vet du redan att det är ett mångsidigt och kraftfullt verktyg som ger dig möjlighet att hålla koll på din hälsa och dina aktiviteter. För att få ut så mycket som möjligt av din smarta klocka från Apple kan det vara värt att investera i rätt tillbehör. I den här artikeln tar vi en titt på olika typer av tillbehör som finns till Apple Watch och deras funktioner.

Varför du bör använda Apple Watch-tillbehör

Apple Watch-tillbehör är ett perfekt sätt att få ut mer av din smarta klocka. Med rätt tillbehör kan du anpassa din Apple Watch efter dina behov och få den att passa perfekt in i din livsstil. Här är några av de bästa anledningarna till varför du bör använda Apple tillbehör:

  1. Anpassningsbarhet – Med tillbehör kan du enkelt anpassa din Apple Watch efter dina behov och preferenser. Du kan byta ut bandet mot ett annat som passar bättre till din stil, byta ut linsen mot en med större zoom eller välja mellan olika typer av spårskor.
  2. Funktioner – Med rätt tillbehör kan du få ut mer av din Apple Watch och göra den mer användbar i vardagen. Du kan till exempel koppla en trådlös högtalare till klockan så att du alltid har musik med dig, eller så kan du koppla den till en start/stopp-knapp

De olika tillbehören som finns för Apple Watch

När du köper en Apple Watch får du bara grundläggande tillbehör med. Detta innebär en laddare, ett armband och ett par öronproppar. Men det finns mycket mer att tillgå! Här är några av de olika tillbehören som finns för Apple Watch:

Armband: Det finns massor av olika armband att välja mellan, allt från sportiga tygband till exklusiva läderband. Byt gärna armband efter humör eller aktivitet.

Trådlös laddare: En trådlös laddare är praktisk om du vill ladda din Apple Watch utan sladdar.

Skal och skärmskydd: Ett skal ger din Apple Watch ytterligare skydd mot repor och stötar. Och med ett skärmskydd slipper du oroa dig för smuts och flisor.

Öronproppar: Vill du lyssna på musik med din Apple Watch men inte använda hörlurar? Då kan hörsnäckor vara det rätta valet!

Skal – Förbättra designen på din Apple Watch

En av de största anledningarna till att Apple Watch är så populär är för att den har en mycket elegant design. Men det finns flera saker du kan göra för att förbättra den yttre designen på din Apple Watch. En av de mest populära är att byta ut skalet mot ett nytt och fräscht. Det finns massor av olika alternativ att välja mellan och du kan enkelt hitta ett som passar just dina behov och preferenser. Det är dock inte alltid helt lätt att veta vilket skal som passar just din Apple Watch bäst. Därför har vi samlat ihop några tips på hur du väljer rätt skal till just din smarta klocka.

Armband – Utseendet och komforten

Armbanden till Apple Watch är gjorda av olika material, från läder och plast till metall. De flesta armbanden har en krok eller hake på ena sidan som fästs i hålet på Apple-klockan. Armbanden finns i olika storlekar och former så att du kan välja det som passar bäst för just dig. Armband: Det finns ett brett utbud av olika armband i olika material och färger. Du kan enkelt byta armband för att matcha din outfit eller stil.

Några av de mest populära armbandstyperna för Apple Watch är:

  • Sportarmband: Dessa armband är ofta gjorda av gummi eller plast och är tåliga mot svett och vatten. De flesta sportarmband har en krok eller hake på ena sidan som fästs i hålet på Apple Watch-klockan. Sportarmband finns i olika storlekar så att du kan välja det som passar bäst för just dig.
  • Läderarmband: Dessa armband är gjorda av läder och är mycket bekväma att bära.  

Batteri / Laddare – Förläng livslängden på din Apple Watch

En bra batteriladdare är A och O för att få ut mesta möjliga av din Apple Watch. Här är några tips på hur du kan förlänga batteritiden på din smarta klocka:

Byt till en lägre ljusstyrka – En lägre ljusstyrka på skärmen innebär mindre energiåtgång, och därför längre batteritid. Stoppa av/på Notifieringar – Genom att stänga av notifieringar från olika appar kan du minska energiåtgången och förlänga batteritiden. Använd Power Reserve-funktionen – Power Reserve är en funktion som finns i Apple Watch som gör att du kan spara batteri när det behövs. Aktivera den här funktionen genom att trycka på knappen bredvid kronan.

Laddare: En trådlös laddare gör det enkelt att ladda din Apple Watch när du är på språng. Det finns även laddare med inbyggt batteri, så att du kan ladda din klocka när du inte har tillgång till ett strömuttag.