Njut av svensk sommar

Det finns få saker som svenskar längtar så mycket efter som att sommaren ska komma, så att man kan sitta ute och njuta av det fina vädret. Tyvärr är det så att det fina vädret ibland lyser med sin frånvaro och det kanske till och med regnar många av sommarens dagar. Trots regn är det härligt att sitta ute i trädgården och njuta av mildare temperaturer. Om man investerar i en paviljong till sin trädgård, kan man gärna sitta ute alla sommarens dagar oavsett väder.

Det finns många olika paviljonger att välja mellan och för att få lite tips så läs mer här. En paviljong ska gärna smälta in i trädgården och inte vara för stor så att det ser klumpigt ut, men inte heller för liten eftersom man vill att hela familjen ska få plats. Det är också en god idé att fundera på var i trädgården man vill ha sin paviljong innan man köper den.  

Värt att tänka på när man ska köpa paviljong

En paviljong ska vara ordentligt vattentät för att fylla sin funktion under regniga dagar. Att kontrollera hur vattentät den är innan köp är viktigt, ofta är det sömmarna som är känsligast och kan släppa in vatten. Den behöver också vara designad så att vattnet rinner av taket om det skulle regna. Annars finns det risk att det bildas pölar som tynger ner takduken. 

När man ska köpa en paviljong, oavsett om man ska använda den till vardags eller till fest, så är det viktigt att den är stabil. Titta gärna på tältets markfästen och vilken typ fästen den har. Undersök hur den fästs i marken för att undvika att det rör på sig eller i värsta fall blåser iväg. 

Fundera över var paviljongen ska stå. Det är viktigt att den inte står för nära en grill. En paviljong i tyg fattar lätt eld så även marschaller och lyktor bör hållas undan. 

Tänk också på att paviljongen gärna ska förvaras någonstans under vintern för att hålla längre. En stor paviljong tar självklart större plats när det skall förvaras. 

Hyra eller köpa

Om man inte tänker använda sin paviljong mer än vid enstaka tillfällen såsom till en student eller ett kalas, så kan det vara en bättre idé att hyra istället för att köpa. När man hyr en paviljong får man oftast hjälp med monteringen så att man slipper fundera på det. Vill man däremot ha paviljongen som ett extrarum på sommaren, ska man naturligtvis köpa sig en egen paviljong. Om man köper en egen, men inte använder den varje dag, kan man också med fördel låna ut den till grannar eller vänner. Kanske i utbyte mot en tjänst eller en god middag.