Topplista Golf: Flest vunna Masters

Flest titlar i The Masters

The Masters är för oss som inte är så insatta i Golf en av de fyra så kelade Majors på USA-touren. Den går av stapeln i April, och på samma golfbana varje år: The Augusta National Golf Club. Nyligen avslutad 2019, och vinnare för året är ingen mindre än Tiger Woods som har figurerat flitigt i pressen av fler anledningar än golf. Ett par har varit av den mindre smickrande arten, men det är inte vad topplistan idag handlar om, det är istället en Topp 8 (som det råkar bli) spelare med flest titlar i The Masters.

Billigare Green fee på 750 golfbanor

Innan Topplistan drar igång vill vi puffa för Golfhäftet.com som namnet till tros är ett kort som ger dig chansen att spela på inte mindre än 750 golfbanor runt om i Europa till halv Green fee. Det är banor i tio olika länder så nog kan man hitta ett resmål man är intresserad av även vid sidan av golfen? För Golfutrustning i övrigt finns det mass att finna på exempelvis Stadium eller Sportamore.

1. Jack Nicklaus – 6 Titlar

Tiger Woods må ha vunnit 2019 års upplaga av The masters, men än är han inte i topp. Högst upp på listan över Masterstitlar hittar vi Jack Nicklaus, med den senaste 1986 – så vi kan nog räkna med att det stannar vid dessa 6 titlar.

2. Tiger Woods – 5 Titlar

I och med årets titel så är Tiger Woods nu bara en vinst på Augusta från att vara i delad förstaplats på topplistan. Tiger som är född 1975 är knappt ur puberteten vad gäller golfspelares karriär. Han kan nog knipa både en och två titlar till innan det är dags att pensionera sig.

Tiger woods: Andraplats på topplistan över titlar i The Masters på Augusta.
En mindre smickrande bild.

3. Arnold Palmer – 4 Titlar

Arnold Palmer hade en fantastisk period från 1958-1964 då han vann vartannat år och skrapade ihop sina fyra Masterstitlar på nolltid. Detsamma gäller denna Topplista, men ödmjukt förstår vi att det inte smäller fullt lika högst. Men en tredjeplats likväl. Vem vet om vi återfinner Herr Palmer på någon av de kommande topplistorna inom golf?

4. Fem spelare med 3 Masterstitlar

På fjärde plats på denna topplista hittar vi inte Indre än fem stycken herrar med tre titlar vardera. Det är:

  • Jimmy Demaret
  • Sam Snead
  • Gary Player som var den första icke-Amerikanen att vinna Masters, Gary med det tvingande namnet Player var Sydafrikan.
  • Även Engelsmannen Nick Faldo finns med bland de golfspelare som tagit hem tre titlar i The Masters.
  • Och ej att förglömma Phil Mickelson är även han en trippel vinnare i denna prestigefyllda golftävling.
Nick faldo - På Topplistan över titlar i The Masters
Nice Faldo : Clinton style

Det var Topp 8 Golfspelare i The Masters

Nu när golfsäsongen dragit igång på allvar hoppas vi kunna komma med lite kuriosa kring denna folksport: Golfen. Som nämnt tidigare så är ett hett tips ”Golfhäftet” som ger dig chansen att spela till halv Green Fee på ett stort antal golfbanor, 750 stycken närmare bestämt. I tio olika länder och Golfbanor som många drömt om länge. Se själva vad ni tycker på: Golfhäftet.com

Om nu golf inte är er melodi, då bjuder ju sommaren på massor av härliga saker att göra. Vi har smygstartat med ett antal topplistor som passar sommaren, eller vad sägs om: Båtluffa, de bästa resorna i världen eller det man alltid behöver man reser: Böcker.