Northguard hjälper mot online bedrägerier

Bedrägerier på nätet har länge varit ett bekymmer som har oroat många. Det är samtidigt inte alltid lätt att hålla koll på alla olika metoder som dessa bedragare använder sig utav. Det här innebär att det lätt händer att man faller för bluffarna.

Det är därför viktigare än någonsin att man skyddar sig. För att underlätta för sig själv finns det gott om säkerhetsprogram på nätet. Northguard är ett relativt nytt tillskott på marknaden som erbjuder flera smarta program för att säkra din dator och dina personuppgifter.

Allt vanligare med bedrägerier på nätet

Det blir också allt vanligare med bedrägerier. Allt eftersom tekniken utvecklas har också nya metoder för dessa dykt upp. Nätfiske och andra metoder för att stjäla personers person- och betalningsuppgifter har blivit mer sofistikerade. Samtidigt har många lärt sig vad man ska undvika, vilket har lett till att de mer föråldrade metoderna inte längre fungerar.

Northguard är ett företag som erbjuder program som kan skydda dig mot flertalet av dessa metoder. Det finns inget program som är 100% säkert, men Northguard har tänkt på det allra mesta. Försäkra dig om din säkerhet online med Northguard, och fortsätt läs för att veta mer om vilka funktioner du får med deras tjänster.

Northguard är ett företag i Sverige som inte har mycket marknadsföring via nätet. Man erbjuder visserligen datoroptimering gratis och dylikt, men i övrigt fokuserar man på att göra reklam på torg och marknader för att nå ut till fler.

Många olika risker att hålla reda på

På nätet finns det väldigt många faror, det vet de allra flesta redan. Du har exempelvis nätfiske där man försöker använda falska länkar för att stjäla folks person- och betalningsuppgifter. Man kan även försöka få tag i personers inloggningsuppgifter.

Med virus och dylika skadliga programvaror kan man också infektera någons dator. Något som innebär att man kan få tillgång till hela din dator och därför även dina personuppgifter. Vilket sedan kan leda till identitetsstöld.

Under senare åren har man också försökt komma åt människors bankkonton via bedrägerier som riktar sig in på Bank ID eller folks personuppgifter. Det är svårt att skydda sig mot, men Northguard har program som kan förhindra många utav dessa attacker. Det är viktigt för att minimera risken att du blir nästa offer för dessa grupper och individer som försöker komma åt dina pengar.

Northguard erbjuder en helhetslösning

Hos Northguard finns det flera olika lösningar, beroende lite på vad du behöver. Om du redan är relativt kunnig inom IT kan det räcka med en enklare lösning som skyddar dig och din dator. Det kan exempelvis handla om skydd mot identitetsstöld, virus och dylikt. Dessa är oftast svårare att skydda sig mot även om man är kunnig.

För en familj med exempelvis flera unga barn kan det vara bättre med en helhetslösning. Då får du mer än bara skydd mot det mest grundläggande som virus, ransomware och skadlig kod. Du kan då också få programvara som heter föräldrakontroll, vilket låter dig reglera dina barns surfande på Internet. Det finns även optimeringsprogram som håller din dator snabb och i gott skick.