Undvik att bli lurad på dyra pengar av ditt virusprogram

Du kanske, som så många andra, också använder din dator till mycket mer än bara till att titta på film. De flesta idag använder sina datorer till privata och personliga ärenden – och då finns det saker du behöver veta om för att inte råka illa ut. Jättemånga människor får varje år sina datorer hackade av kriminella, antingen genom att de aktivt hackar din dator eller genom ett så kallat virusprogram av något slag.

Läs mer om AVG Free Antivirus

Det sägs att det idag finns det flera tusentals olika virusprogram, och det är omöjligt att hålla reda på dem eftersom de hela tiden kommer nya. Det har gjort att en hel bransch som inriktar sig på virusprogram har blomstrat upp och erbjuder det ena virusprogrammet efter det andra. Programmen är oftast inte billiga – vilket är förståeligt eftersom det ligger ett gediget arbete bakom skapandet av programmet. Men alla använder sina datorer på olika sätt och därför passar inte alla virusprogram.

Ett fåtal företag erbjuder deras kunder en försmak på programmet genom en så kallad gratis testversion som låter en testa programmet på datorn och se om det lever upp till förväntningarna. Ett av dessa företag är AVG som låter dig ladda ner en provversion av sitt program. Det finns så klart fler aktörer på marknaden men att få fingrarna i ett välfungerande virusprogram som ger bra skydd som är gratis det är praktiskt taget omöjligt idag. Därför är det bra att välja ett program som du kan testa innan du investerar dina pengar, så att du inte blir lurad att köpa ett program som inte fungerar för dig.