Generic Content

Denna guide hjälper dig att få förståelse för hur du gör att ladda ner nya drivrutiner till din ASUS-dator. Drivrutiner är en sorts inställningar som mjuk- eller hårdvara oftast kommer med vid köp. Men ibland kan dessa ha uppdaterats av tillverkaren och då skickas det ut nya drivrutiner. Dessa kan allt som oftast laddas ner via en länk eller via företagets hemsida. Det är ofta då tillverkarens hemsida och inte försäljarens hemsida man kan ha tag i.

Det kan kännas som en stor djungel när man ska leta upp nya drivrutiner till en produkt som man precis har köpt. Eller om man ska uppdatera en produkt som man eventuellt har haft i en längre period men som av olika anledningar har slutat fungera. Det är lite olika från företag till företag hur man ställer sig till huruvida det är frivilligt att uppdatera de produkter som företaget tillhandahåller. En del företag sträcker sig faktiskt så långt att deras produkter upphör att fungera om de inte uppdateras inom en viss tidsperiod.

Varför uppdatera?

En del personer anser detta vara fel eftersom de tycker att det är upp till var och en att bestämma huruvida man vill uppdatera sin produkt eller ej. Ett vanligt svar från tillverkarna kan då vara att man vill fixa buggar som funnits i systemet. Det kan vara allt från säkerhetsbuggar till andra fel på mjukvaran. Något som i slutändan också påverkar hårdvaran. Det kan också vara så att man vill förändra en produkt med en ny design eller med en ny funktion.

Det finns många exempel på appar och dylikt som har gått från att vara skapade för ett specifikt ändamål men efter några få uppdateringar är ändamålet och funktionaliteten en helt annan. Ofta beror detta på att tillverkarna analyserar användarnas mönster och vilka funktioner som används mer eller mindre. På det viset kan de löpande fortsätta med utvecklingen av en produkt i den riktning som användarna vill.

Om du vill veta mer om hur man uppdaterar drivrutinerna i en ASUS-produkt så kan du läsa mer i denna guide. Om du skulle vilja ha ytterligare information kan hitta det här:

Hur hittar jag drivrutiner på webbplatsen?

1. Gå till ASUS officiella webbplats, för support, och ange namn och modell på din produkt.

2. Klicka på Support när du har angett produkt.

3. Klicka på Driver & Tools, välj ditt operativsystem.

4. Sök fram och ladda sedan ner de drivrutiner du behöver från den här sidan (det rekommenderas att ladda ner den senaste versionen av drivrutinerna som finns tillgänglig för respektive modell).

Hur installerar jag drivrutinerna?

1. Packa upp drivrutinen och klicka på setup.exe. Följ sedan instruktionerna för att installera.

2. Om det inte finns någon setup.exe-fil eller om du inte kan installera drivrutinen när du klickar på setup.exe, kan du hitta den i Enhetshanteraren, högerklicka på den och välj Uppdatera drivrutin för att installera.

3. Välj Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner eller Bläddra igenom min dator efter drivrutiner till denna programvara och följ sedan instruktionerna för att installera.

4. Om du fortfarande inte kan installera drivrutinerna till din hårddisk, kan du hitta dem i Enhetshanteraren. Välj hårddisk och högerklicka på den, välj sedan Avinstallera enhet. Följ anvisningarna för att avsluta avinstallationen och starta om datorn. Installera sedan drivrutinen som enligt anvisningarna i steg 1 eller 2.