Recension av TunnelBear

När hoten i form av övervakning, intrång från hackare och datastöld blir alltmer vanliga gäller det att datoranvändare är på sin vakt. Lyckligtvis nog finns det en mycket gynnsam metod som man kan dra nytta av för att skydda sin identitet när man surfar på nätet: nämligen genom användningen av ett Virtual Private Network, även kallat för VPN. Det finns en stor mängd VPN-leverantörer att välja mellan och TunnelBear är en av dem. Frågan är hur högkvalitativ den här tjänsten egentligen är och om den kan överträffa konkurrensen. Detta ska vi tala mer om nedan.

Skydda din identitet med en falsk IP-adress

När man använder TunnelBear läggs det till ett extra säkerhetslager vid dataöverföring genom att kryptera informationen och tillåta en att surfa på nätet utan att obehöriga tredjeparter lyssnar in. TunnelBear döljer dessutom ens IP-adress och tillåter användaren att istället använda en IP-adress från ett annat land. Detta gör en anonym på nätet samtidigt som man kan kringgå geografiska begränsningar. När man exempelvis befinner sig på ett café, en flygplats, ett hotell eller en annan plats med ett offentligt Wi-Fi är det av yttersta vikt att man drar nytta av en VPN-tjänst såsom exempelvis TunnelBear.

Kryptering

Krypteringen hos TunnelBear liknar en stor mängd andra VPN-tjänsters, men detta är ingen nackdel. Faktum är att man kan känna sig mycket säker vid användning av tjänsten tack vare deras val av kryptering. TunnelBear har valt OpenVPN protokollet på Mac, Windows samt Android-enheter. Senare iOS versioner får IPSec/IKEv2.

Det är väl värt att notera hur OpenVPN och IPSec/IKEv2 förser en med ett 256-bit AES skydd som även används av regeringen för dataskydd, så visst kan man lita på att krypteringen lever upp till ens standarder.

Högkvalitativ kundsupport

TunnelBear erbjuder tyvärr inte någon livechatt, men trots denne mindre nackdel bjuder de på ett frågeformulär som är enkelt att fylla i. I många fall tvingas man att vänta under en relativt lång tid innan man får svar på frågeformulär, men lyckligtvis nog är just TunnelBears support riktigt snabba med sina svar. Som om inte detta vore nog är de mycket hjälpsamma på ett professionellt vis. Om man har några frågor eller funderingar kring TunnelBear kan man därför vara säker på att dessa kommer att besvaras på ett bra sätt.

Kostnad

Om man väljer TunnelBear så får man en ganska billig VPN när man tar hänsyn till alla de förträffliga funktionerna som de bjuder på. Man får därtill inte glömma att det finns en gratisvariant som man kan satsa på. Det må finnas en gräns gällande hur mycket data man får använda varje månad när man drar nytta av gratisvarianten, men med tanke på att den här prenumerationen är fullkomligt kostnadsfri så är det ändå mycket generöst. Om man hellre är på jakt efter obegränsade data så kan man vända sig till prenumerationen som kostar ett mindre belopp varje månad.

När allt kommer till kritan är det ganska lätt att rekommendera TunnelBear, och den enda stora nackdelen är att hastigheten gällande ens internetuppkoppling kommer att saktas ner när man startar TunnelBear. Utöver detta kommer man med största sannolikhet att få många positiva upplevelser tack vare TunnelBear.