Gratis Bitdefender antivirus till Mac

Enkel och gratis antiviruslösning från känd utvecklare som, hela tiden, håller datorn skyddad mot skadlig programvara utan att det krävs användarkonfiguration.

Bitdefender är redan ett känt namn inom den bransch som utvecklar antivirusprogram. Bland vana användare av datorer, är programmet känt som ett av de bästa när det gäller effektiva antiviruslösningar som ger de högst rankade prestationsresultaten. Utvecklaren kan vara stolt över sin serie som består av tre professionella IT-lösningar – Bitdefender Antivirus plus, Bitdefender Internet Security och Bitdefender Total Security, det är enklare versioner som är utformade för att avvärja attacker från skadlig programvara samtidigt förblir de användarvänliga.

Effektiva lösningar som hjälper dig

Bitdefender Antivirus Free Edition arbetar obemärkt inom systemfältets område men den är alltid vaken och meddelar användaren om det uppstår någon typ av misstänkt aktivitet på datorn. Det är idealiskt för dig som föredrar ett antivirus-verktyg som hanterar många problem på egen hand, utan att du behöva konfigurera inställningarna.

Download Bitdefender Antivirus Free

Installationen är både snabb och enkel. Och du behöver inte ställa in specialinställningar och dylikt på egen hand. Bitdefender erbjuder att köra en första skanning av datorn vid start för att bedöma den aktuella situationen för hårddisken. Men också för att upptäcka skadlig programvara så snabbt som möjligt. Vilket kan vara avgörande för hur stor skada programvaran kan ställa till med på din dator. Vilken i slutändan betyder hur mycket information som kan läcka ut eller hur mycket av dina sparade filer som förstörs.

Programmet utför inte bara skanningar på begäran utan förhindrar även virus och andra hot, på internet, från att infiltrera din dator. Detta utförs med hjälp av ett realtidsskydd och såklart med optimerade inställningar. Det är nämligen avgörande hur du ställer in din dator och ditt antivirusprogram. Du har kanske ett speciellt mönster som speglar din aktivitet på internet. Och genom att ställa in de sidor som är betrodda, alltså de sidor du litar på, kan du lugnt surfa runt och vara på internet som vanligt.

Virusprogrammet känner då av när du hamnar på en sida som du inte har angett som “betrodd” och då blir programmet extra uppmärksamt på misstänksam aktivitet som kan finnas på hemsidan i fråga.

Användarvänligt gränssnitt och kontroll

Gränssnittet och själva programmet består av en liten ram som dyker upp via meddelandefältet när du ber om det. Den visar aktuell status, på själva antivirusprogrammet, och visar dessutom indikationer på om din dator är utsatt för hot. Och det gör det möjligt för användaren att aktivera eller inaktivera virusskölden och autoskanningen med ett enda klick.

Eventuella identifierade hot skickas automatiskt i karantän, där användaren kan undersöka hela sökvägen och öppna filerna i Windows Utforskaren, samt besluta om dessa objekt ska raderas eller behållas. Läs mer om Bitdefender Norge här.

Prestanda och slutsats

Programmet är ganska effektivt när det gäller att upptäcka och sätta filer eller andra hot i karantän. Det stör inte heller användarens normala aktivitet på datorn, eftersom programmet körs på en liten mängd CPU och använder inte mycket RAM. Programmet avslutar skanningen snabbt och ger mycket goda resultat när det gäller att hitta skadlig programvara.

Sammanfattningsvis erbjuder Bitdefender Antivirus Free Edition enkla och effektiva metoder för att hålla datorn skyddad mot skadlig programvara. Med tanke på att det är ett gratis antivirus-verktyg. De som letar efter ytterligare funktioner kan hitta andra uppgraderade versioner.