Vet du om någon på internet övervakar dig?

Detta är en recension av Cyberghost VPN, som tar upp de viktigaste funktionerna som tjänsten erbjuder och hur de fungerar. Fler och fler personer har blivit klara över hur mycket bedrägerier det begås på internet, såsom stölder av kortnummer, kontonummer, PIN-koder med mera. Samtidigt ökar vår skärmtid och vi hanterar flera av våra vardagliga ärenden online.

Ett vanligt virusprogram skyddar endast datorn mot virus eller skadlig kod som innehåller virus eller liknande. Men vi utsätter inte bara datorn för hot, när vi surfar runt. Vi kan också bli övervakade och få den information som vi skickar stulen. För att skydda vår privata information när vi surfar runt på nätet behöver vi ha ett annat typ av skydd, än ett vanligt virusprogram eller populärt kallat brandvägg. Ett sådant skydd är exempelvis en VPN-tjänst som säkerställer att din information inte kommer i fel händer.

Snabbheten på din VPN är avgörande

När man ska strömma en video över nätet, exempelvis om man tittar på serier eller film direkt från en webbplats så krävs en VPN som fungerar snabbt. Cyberghost VPN fungerar riktigt bra till att både titta på film och serier direkt över internet. Praktiskt för den som exempelvis bara måste kunna titta på svensk tv, men befinner sig utomlands – och därför är blockerad. 

Stort antal servrar skapar säkerhet

Med Cyberghost VPN kan du själv välja vilka servrar du vill koppla upp dig mot. På det viset kan man säga att du kan surfa från olika länder. Cyberghost kan antingen automatiskt välja en server till dig eller så kan du manuellt gå in och välja en. Någon som är bra om du exempelvis vill kunna få tillgång till hemsidor i ett specifikt land. Det kan vara praktiskt om man vill titta på en film, som bara är utgiven i ett specifikt land. För en användare som är på nivå med nybörjare är det praktisk att Cyberghost automatiskt väljer en server åt dig och för en användare på avancerad nivå är det perfekt att man själv kan gå in och välja server manuellt.

Prisvärd säkerhet till dig

Idag får man betala en slant för en bra och fungerande VPN-tjänst. Cyberghost erbjuder användaren olika paket. Skillnaden på paketen är pris och hur länge man vill prenumerera på tjänsten. Man kan välja att köpa en prenumeration som gäller i 1 månad, 1 år, 2 år eller 3 år. Det kan kännas maffigt att ta en längre prenumeration om man inte har provat själva programmet tidigare. Och därför erbjuder Cyberghost VPN en 45-dagars öppet köp-policy som är riktigt förmånlig för användaren. Man får en lång period på sig att testa programmet och prova alla funktioner. Om man är nöjd så behåller man programmet och i annat fall kan man ångra köpet.

Inga loggar av filer

När man använder en VPN-tjänst kan man surfa säkert utan att vara orolig över att privat eller känslig information hamnar i fel händer. En del företag, i vissa länder, registrerar dock en del information om användaren, det gäller länder som ingår i det så kallade 14 Eyes-avtalet. Cyberghost är inte en del av detta avtal och registrerar inte information om användaren på något sätt. En VPN-tjänst skyddar privat och känslig information om användare som surfar runt på internet.