Recension av NordVPN

Med hackare, potentiell övervakning och geografiska begränsningar har det blivit viktigare än någonsin att vända sig till en högkvalitativ VPN-tjänst. På så vis kan man både skydda sig själv när man surfar på nätet samtidigt som man underlättar vissa underhållningsändamål. En särskild VPN-leverantör som gång på gång har fått beröm för sin sina professionella tjänster är just NordVPN – men har de verkligen vad som krävs? Detta ska vi tala mer om nedan.

Ladda ner NordVPN

En utomordentlig mängd servrar

En mycket stark aspekt av NordVPN är just antalet servrar som de erbjuder via sin tjänst. Man kan ansluta sig till hela 5 800+ servrar i mer än 60 länder. Detta resulterar i att man inte behöver oroa sig för svårigheter när det kommer till att kringgå geografiska begränsningar. Som om detta inte vore nog kan man ansluta sex olika enheter på samma gång så att man slipper köpa en ytterligare VPN-prenumeration när hela familjen ska använda NordVPN.

Kryptering

Om det är säkerhet som man är ute efter så kan man alltid lita på NordVPN. De använder sig av OpenVPN som kommer med 256-AES-CBC algoritmer, och kan kryptera dataöverföringen med ett dubbelt skyddslager. När allt kommer till kritan har NordVPN lagt stort fokus på säkerheten och ser till så att inga hackare kan ta sig in. Genom att använda NordVPN kan man därför på bästa möjliga sätt dölja sin IP-adress och bli anonym på nätet. Detta är perfekt när man exempelvis befinner sig på en plats med ett offentligt Wi-Fi såsom ett hotell, café eller flygplats.

Hastighet vid användning av NordVPN

Alla VPN-tjänster kommer att sakta ner ens internethastighet till en viss grad medan tjänsten är igång, men hur stor skillnad man märker varierar stort från tjänst till tjänst. Vid användning av vissa VPN-tjänster kan en nedladdning som vanligtvis tog några sekunder plötsligt ta flera minuter – men lyckligtvis nog är detta ingenting som man behöver oroa sig för när man drar nytta av NordVPN. Faktum är att man knappt kommer att märka av någon skillnad när programmet är igång, vilket är en stor fördel när man talar om VPN.

Kundservice

Om man är i behov av att nå NordVPN gällande frågor eller funderingar blir detta inga problem då de har en livechatt som är öppen 24/7. Om man inte föredrar chatten kan man dock även skicka iväg ett mejl för att få svar inom kort.

Kostnad

För närvarande är NordVPN en av de billigaste VPN-tjänsterna på marknaden, och med tanke på hur högkvalitativ denne VPN är så får man sannerligen valuta för pengarna. Det finns dessutom en mängd betalningsmetoder som man kan välja mellan där till och med Bitcoin är ett alternativ. Detta leder till möjligheten för anonyma betalningar. Allt som allt är NordVPN en mycket högkvalitativ tjänst, och ”en av de bästa VPN-tjänsterna” är en titel som NordVPN definitivt kan leva upp till. Med den snabba hastigheten, den säkra krypteringen och de många olika servrarna som man kan välja mellan – för att enbart nämna några fördelar – kan NordVPN varmt rekommenderas.

Läs mer recensioner på vpnexperten.se