Matkassar och snabblagat - Topp fem för er med ont om tid

Matkassar har blivit mycket populärt i Sverige det senaste decenniet. Att få allt hemlevererat och själv slippa tänka är ofta en stor tidsbesparare, men vilken kasse sparar mest tid? Svaret är inte långt borta, utan här kommer så en topp 5-lista över de mest snabblagade matkassarna:

Matkomforts Vroom

Den matkassen som är mest snabblagad av alla är Matkomforts ”Vroom”: mellan 5 och 10 minuter tar det. Den är lite dyrare – 890:- för 4 middagar för 4 personer – men de erbjuder en trevlig flexibilitet så att man kan alternera mellan olika kassar om man så önskar. Trots det något höga priset tar ”Vroom” hem priset eftersom den är så otroligt snabb och enkel. Det är ju hela tanken med just denna topplistan.

Linas 15-minuterskasse.

Man kan ana på namnet att dessa maträtter tar ca. 15 minuter att laga. 4 middagar för 4 personer  kostar 849:-, men du kan prova på den för endast 549:- utan att binda upp dig på något. En av de mest etablerade företagen inom matkassar. Ganska snabblagad matkasse dessutom.

Snabba kassen från Middagsfrid

Med ett pris på 795:- för 4 måltider fr 4 personer är detta en matkasse som  ligger i mitten av spannet. Som hos de flesta aktörer kan man prova på för endast 595:- och slipper binda upp sig. Det tar ca. 25 minuter att få en rätt färdig, men från de vi talat med kan man snabba på det hela ytterligare.

City gross snabba matkasse

City Gross har ett nära samarbete med Viktväktarna och ett par av deras matkassar är just efter den modellen.  Deras snabba matkasse är just det, och är därför både nyttig, mättande och saknar nästan helt de tomma kalorier så många skyr. 4 middagar för 4 personer kostar 649:-, plus en 50-lapp för hemkörning. Även om den är något snabbare än ovan nämnda Middagsfrid så hamnar den som nummer fyra på denna lista över de snabbaste matkassarna.

Simple feast

Simple feast är lite annorlunda i uppläget än de andra matkassarna. Detta är mat som redan är tillagad i viss mån, och det tar max 10 minuter att värma upp och fixa det sista. I skrivande stund har den inte lanserats ordentligt, men detta är en matkasse med miljön i fokus. Vegetarisk eller vegansk mat endast (två val) och allt paketerat med tanke på miljön.

Alla dessa företag har fler alternativ, och detta är de mest snabblagade matkassarna de erbjuder. Det skiljer mellan hur de har lagt upp allt, men eftersom man kan prova på utan bindningstid är det lättaste att själv bestämma sig. Testa en matkasse i veckan t.ex. Hur enkelt som helst.