Speltips – 4 sätt att betta på bästa sätt

Har du någonsin övervägt att krydda till spänningen på en match du ser? Då föreslår vi att du spelar på sporten. Det vill säga att du placerar bets baserat på de odds som finns och de resultat som du förutspår. Med de bästa speltipsen kommer du långt som better och därför har vi sammanställt en lista över strategier och andra tips du kan ta del av för att bli proffs på oddsspel!

1.    Sätt dig in i sporten, lagen & spelarna

Ett första speltips vi har att dela med oss av är att sätta dig in i sporten, lagen och spelarna. Detta bör vara det första du gör innan du kommer igång med att placera dina bets. Beroende på vilken eller vilka sport(er) du ska spela på krävs det en hel del förkunskap. Sporten är en sak, men minst lika viktigt är det att du bekantar dig med de deltagande lagen och deras respektive spelare. Annars kan det bli svårt att veta när och på vad du ska placera dina bets.

2.    Förstå odds & spelmarknader/spelformer

Utöver att känna till sporten du spelar på så måste du också bekanta dig med det praktiska i bettingvärlden. Det vill säga odds och spelmarknader. Odds är en term som anger hur sannolikt det är att en händelse ska inträffa, till exempel att ett lag vinner mot ett annat i EM. Odds beskriver proportionen mellan vinsten och insatsen med tal, så även detta är bra att förstå inför ett spel.  Spelmarknader/ spelformer kännetecknar de olika sätten man kan satsa på, till exempel vinnare av en match, vilken spelare som gör flest mål under en turnering och så vidare.

3.      Jämför oddsen hos olika spelbolag

Ett tredje tips vi vill dela med oss av är att jämföra oddsen hos olika spelbolag. Olika spelbolag, som exempelvis Mr Green, Unibet och Svenska Spel sätter nämligen olika odds baserat på vad deras spelexperter säger. Således kan oddsen för en specifik match skilja sig åt betydligt från spelbolag till spelbolag. Här spelar även utbetalningsprocenten en stor roll, eftersom detta antal bestämmer hur mycket pengar du får utbetalt om du faktiskt spelar dina kort rätt! Oddsen är dock långt ifrån det viktigaste elementet hos ett spelbolag. Minst lika viktigt är det att aktören innehar en svensk licens samt att plattformen är användarvänlig och snygg.

4.      Träning ger färdighet

Ingen blir professionell better på en dag, så mycket kan vi säga med säkerhet. Just därför måste du lägga ner tid och engagemang på att faktiskt förbättra dina spel. Ju mer du finslipar dina tekniker och strategier desto bättre kommer du bli. Så ja, oavsett hur klyschigt det än må låta – träning ger färdighet! Men kom ihåg att inte spela överdrivet mycket då detta kan göra mer ont än gott. Det finns, som med all form av gambling, en risk för att försättas i spelmissbruk. Undvik detta genom att konstant hålla koll på hur mycket du spelar och sätta en gräns för hur mycket pengar du får slösa.