5 prisvärda fotoskrivare

Antivirusprogrammen blir allt fler i takt med att vi människor blir mer medvetna om det hot och och faror som lurar på internet. Kanske beror det också på att vi har allt mer information om oss själva som personuppgifter och privat och känslig information på internet. Denna information skickas fram och tillbaka när vi betalar räkningar, bokar läkarbesök eller något liknande. Det är lätt att glömma bort hur mycket information vi egentligen ger ut om oss själva på internet. Därför kan det vara bra att ha ett lite extra bra virusprogram – så har man i alla fall en sak mindre att oroa sig för.

Hot som få känner till

Tidigare har det inte varit särskillt mycket virus som har infekterat mac-datorer men tyvärr har detta blivit allt vanligare och mac-datorer infekteras löpande med virus. Eftersom mac-datorer har blivit allt vanligare men företag använder ofta windows finns det många användare som kör windows i sina mac-datorer. Om man arbetar på det viset blir ens dator ännu mer utsatt. En annan viruskälla är såklart hemsidorna man besöker på internet. Många hemsidor blir infekterade med virus som sedan sprids vidare till din dator när du besöker en specifik hemsida.

Gör så här så krånglar det inte

Det är en bra idé att skaffa ett virusprogram, som skyddar datorn, om du inte redan har ett vill säga. Ett virusprogram kan fungera på olika sätt och man kan beskriva vissa typer av virusprogram som en skyddande sköld. Skölden stoppar i princip alla hot, som kan infektera datorn, från internet. Andra typer av virusprogram fokuserar med på att inkapsla den information som du skickar eller tar emot till din dator. Detta kan även kallas att kryptera din information.

Oavsett vilken typ av virusprogram du vill ha är MacKeeper ett bra alternativ. För att komma igång så snabbt som möjligt kan du ladda ner programmet på en gång hår. Du gör som så att du laddar ner programmet. När programmet finns på din dator ska du installera det. Följ instruktionerna du får upp på skärmen. Sedan är det bara att trycka kör och då är programmet igång och skyddar dig, dina personuppgifter och din privata information.

Vad gör ett antivirusprogram mer?

Främst används ett virusprogram till att rensa din dator. Man gör en så kallad skanning av datorns filer för att upptäcka program eller filer som kan utgöra ett hot. Efter att genomsökningen är färdig samlar sedan programmet ihop de filer som har påträffats. Programmet kan sedan radera filerna, det vill säga om några påträffas under skanningen. Det är viktigt att utföra denna typ av skanningar med jämna mellanrum eftersom virus och hot ofta inte upptäcks annars. I takt med att datorerna utvecklar sig blir virusen också allt mer avancerade. 

När man utför denna typ av rensning, upptäcker programmet filer som kan göra datorn långsammare. Du kommer därför uppleva att datorn blir snabbare, efter du har utfört en rensning, vilket underlättar när du arbetar med datorn. Förutom att rensa datorn och göra den snabbare skyddar såklart ett antivirusprogram även när du är online och surfar runt på internet. Du kan läsa mer om MacKeeper virusprogram här.