En Topplista över oväntade låtar

Här är en liten topplista över låtar som fått mig att häpna nyligen. Vissa hade jag aldrig hört innan, andra hörde jag i ett helt nytt ljus. Vilket som är mäktigast vet jag inte, och därför delas förstaplatsen av  två stycken låtar. En jag aldrig hört: Sigur Ros och Svefn-G-Engler som enligt Google betyder  något i stil med Sov änglar. Inget i vare sig namn eller sång ger mig några ledtrådar till var detta kommer ifrån. Den andra förstaplatsen går däremot till den mer kända artisten Madonna, och hennes Justify my love. Har nog hört den hundra gånger, men kontext är allt. Blunda, lyssna och far iväg. Det gör ont att landa, men vem kan hålla sig?

#1.1

#1.2

Så vansinnigt oväntat, eller är det bara för mig? Vi går vidare till nummer tre. Den hade lika gärna kunnat vara nummer ett också, så vi sätter en som delad etta den med. En enda person hade gissat på att denna skulle passera det filter som är jag.

#1.3

Jag tror faktiskt att det räcker. En Topp 3 idag, det får vara vad som erbjuds. Flera skäl ligger bakom, men inget är mindre hemligt än det andra. Men ledtråden är lika sann som den låter krystad: Tält. Och därför blir det ingen Topp 5 som med Depeche Mode, utan vi stannar för idag.