Recension av Trustly

Trustly är en betalningstjänst som gör att betalningar och överföringar online kan göras på nolltid. Vi har testat att använda tjänsten och kommer lista information och tillvägagångssätt i den här texten för att du som konsument eller ägare av en E-handelsplats ska känna dig trygg och säker när du använder Trustly.

Svenskar handlar mer och mer på internet. E-handelsbranschen växer för varje år som går och det är en utveckling som ser ut att fortsätta framåt i rask takt. Trustly insåg detta tidigt och erbjuder idag en betalningslösning som är smidigt för både handelsplatser såväl som konsumenter. 

Vad är Trustly?

Trustly är ett företag som grundades i Stockholm 2008. Företaget tillhandahåller en digital betalningstjänst som finns möjliggör snabba transaktioner och betalningar på nätet. Idag används Trustly av en rad olika verksamheter online. Dessa inkluderar Avanza, Nordnet och en rad olika E-handelsplatser.

Trustly har även vunnit stor mark inom spelbranschen. Deras tjänst möjliggör insättningar och uttag på enbart några minuter och har därför blivit oerhört uppskattat av kunder, då detta är någonting som innan Trustly introducerades kunde ta flera dagar att genomföra.  

Hur fungerar Trustly?

När en transaktion genomförs genom Trustly dras pengarna direkt från avsändarens bankkonto och skickas sedan direkt till mottagarens bankkonto. Detta betyder att överföringen genomförs på enbart några minuter och att pengarna finns tillgängliga på nolltid.

För att genomföra en transaktion med Trustly så krävs inget konto utan när en betalning ska göras så väljer man bara Trustly som betalningsmetod. Därefter så väljer användaren ut sin bank och identifierar sig direkt med Bank-ID. Pengarna dras sedan direkt för att sedan sättas in på mottagarens konto efter enbart några minuter.

Fördelarna för dig som konsument och kund

Fördelarna för dig som använder dig av Trustly för att genomföra en transaktion är enorma. Oavsett i vilket syfte eller vilken hemsida du väljer att använda dig av är det enkelt och smidigt. Genom att identifiera sig med Bank-ID kan man också känna sig trygg i att allting går till på ett korrekt och riktigt sätt. Trustly är dessutom gratis att använda sig av och alla avgifter betalas av företaget som mottar betalningen. 

En annan fördel är om du exempelvis har returnerat en vara, eller vill plocka ut en spelvinst. Innan Trustly behövde man ofta vänta några dagar på att pengarna skulle dyka upp på kontot, men när vi använde oss av Trustly så var pengarna tillgängliga efter enbart några minuter precis som utlovat.

Fördelarna med att använda Trustly på din E-handelsplats

Det finns enorma fördelar med att använda sig av Trustly som betalningslösning på din E-handelsplats eller hemsida. Många kunder väljer att ofta att inte genomföra sin beställning eller gå till en annan hemsida om man möts med krångliga betalningsalternativ. Trustly är en fristående tjänst som enkelt kan kopplas in på din hemsida och som gör betalningar oerhört mycket enklare för dina kunder eftersom det enda som de behöver för att kunna genomföra ett köp är deras telefon och Bank-ID. Det går väldigt mycket fortare och smidigare, något som vi märkte av när vi testade tjänsten för den här recensionen.

Så hur går man tillväga för att använda Trustly på sin hemsida? Om du använder dig av en extern leverantör av E-handelsplatser så är det inte omöjligt att du redan nu kan använda dig av Trustly som betalningslösning för din hemsida. Om så inte är fallet så kan du följa den här länken för att komma i kontakt med Trustly direkt.

Skillnaden mellan Swish och Trustly

På papperet så delar Swish och Trustly en rad olika egenskaper som gör de två tjänsterna väldigt lika varandra. Men Trustly har en rad olika fördelar som gör att det lämpar sig bättre till användning vid transaktioner online. För det första så är Trustly byggt för att kunna hantera transaktioner för mycket större summor än vad Swish är.

Trustly är dessutom utformat för att utbetalningar ska gå att genomföra lika fort som insättningar. Addera detta med lägre avgifter för företag så är det enkelt att förstå varför många väljer att använda sig av Trustly

Sammanfattningsvis

Allt som allt så kan vi varmt rekommendera Trustly. Genom att läsa igenom deras hemsida och pröva deras tjänst så har vi fått intrycket att detta är ett företag som menar allvar och som erbjuder en fantastisk tjänst. I dagens E-handelsklimat så är smidighet allt och Trustly är lätt att förstå och använda. Recensioner från andra användare är också mycket goda och deras kundlista inkluderar stora banker i Sverige, PayPal, stora och erkända spelbolag såväl som otaliga E-handelsplatser.