Att döpa sina barn är inte helt enkelt. Det är helt enkelt väldigt svårt att hitta det perfekta namnet att ge sitt barn och för att göra processen lite enklare har vi satt ihop en lista med de tio populäraste pojknamnen.

Topp 5 pojknamn:

1. William

William är ett ganska nytt namn här i Sverige men detta har inte hindrat det från att bli riktigt populärt ändå. 2017 döptes 941 pojkar till William vilket ger det en första plats på våran lista.

2. Oscar:

Detta är ett namn som är lite äldre i Sverige men då har det vanligen stavats som Oskar. Namnet hamnar som nummer två på våran topplista över pojknamn och 2017 var det 896 pojkar som fick detta namn.

3. Liam:

Ännu ett namn som är lite nyare här i Sverige men det verkar verkligen som att nya namn ökar i popularitet. 2017 var det 823 pojkar som blev döpta till Liam vilket har placerat namnet på tredje platsen.

4. Lucas:

Lucas är ett namn som snabbt har ökat i Sverige med 793 pojkar som fick namnet 2017. Detta nummer har placerat namnet på en fjärde plats.

5. Oliver:

Detta är ett riktigt gammalt svenskt namn som på senare tid har blivit allt mer populärt. Med 765 pojkar döpta till detta namn 2017 får namnet en trevlig femte plats

Med denna lista hoppas vi att ni åtminstone har fått lite inspiration till trevliga namn att döpa en pojke till. Det är inte helt enkelt att hitta ett bra namn men nu har ni fått lite förslag så förhoppningsvis fattar ni tycke för något av dessa namn. Vi kan bara önska er lycka till med ert val. 

Andra viktiga beslut i väntans tider

Namn är förvisso svårt nog att enas om och besluta, men när man väntar barn är det så mycket mer än så man skall tänka på. Det är en stor skillnad mot innan graviditet, barn och blöjor då man när som helst utan vidare kunde välja att packa och resa till Rom, alternativt att resa på sig och bli packad på Rom. Men sedan dagen då man för veta att det är en liten bäbis i antågande är fokus helt plötsligt ett annat.

Inte längre herran på täppan

Nu skall man tänka om, leta barnvagn, spjälsäng och trehundrafemtiotvå saker till. Det lämnar inte mycket tid till att inte tycka magen syns, och än mindre tid till att reda ut om det var den komplimang en hormonstinn hjärna har svårt att ta in. Man har i bästa fall 5 månader att nöta in det kärleksfulla i begreppet tjockis. Sedan….ja du. Sedan är det 18 år av ganska medioker arbetskraft innan man kan skörda det man bokstavligen sått. Och naturligtvis är de inte billiga de små liven. Ett litet tips till på vägen. Man måste tänka på testiklarna. För nära, då slits de av i ett nafs. Alltid.

Detta ser ut som en helt vanlig tjej. Skenet bedrar.