Topplista pojknamn

av | oktober 24, 2018

 

 

Att döpa sina barn är inte helt enkelt. Det är helt enkelt väldigt svårt att hitta det perfekta namnet att ge sitt barn och för att göra proccesen lite enklare har vi satt ihop en lista med dem tio populäraste pojknamnen.

Topp 5 pojknamn:

1. William

William är ett ganska nytt namn här i Sverige men detta har inte hindrat det från att bli riktigt populärt ändå. 2017 döptes 941 pojkar till William vilket ger det en första plats på våran lista.

2. Oscar:

Detta är ett namn som är lite äldre i Sverige men då har det vanligen stavats som Oskar. Namnet hamnar två på våran topplista över pojknamn och 2017 var det 896 pojkar som fick detta namn.

3. Liam:

Ännu ett namn som är lite nyare här i Sverige men det verkar verkligen som att nya namn ökar i popularitet. 2017 var det 823 pojkar som blev döpta till Liam vilket har placerat namnet på tredje platsen.

4. Lucas:

Lucas är ett namn som snabbt har ökat i Sverige med 793 pojkar som fick namnet 2017. Detta nummer har placerat namnet på en fjärde plats.

5. Oliver:

Detta är ett riktigt gammalt svenskt namn som på senare tid har blivit allt mer populärt. Med 765 pojkar döpta till detta namn 2017 får namnet en trevlig femte plats

Med denna lista hoppas vi att ni åtminstående har fått lite insperation till trevliga namn att döpa en pojke till. Det är inte helt enkelt att hitta ett bra namn men nu har ni fått lite förslag så förhoppningsviss fattar ni tycke för något av dessa namn. Vi kan bara önska er lycka till med ert val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *